Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A vb- és Eb-győztes francia védőlegenda áradozik Deschamps csapatáról

Takács Márton

Publikálva 28/06/2021 - 16:50 GMT+2

Marcel Desailly úgy véli, a jelenlegi francia labdarúgó-válogatott még az ő generációjánál is jobban teljesíthet az Euro 2020 és egy újabb világbajnokság megnyerésével.

Griezmann, Mbappé és Benzema triója

Fotó: Getty Images

Szerinte mindenre készen áll Didier Deschamps csapata.

Marcel Desailly szerint a francia válogatott nem lehet erősebb a jelenleginél. Didier Deschamps csapata a favorit az Euro 2020 megnyerésére, a három évvel ezelőtti világbajnoki címhez idén hozzácsapnának egy Európa-bajnoki trófeát is.
A Les Bleus öt ponttal végzett az F-csoport élén a Németországgal, Portugáliával és Magyarországgal vívott mérkőzések után, és a korábbi klasszis hátvéd magabiztos a legutóbbi teljesítményük láttán.
"A francia válogatott meggyőzött engem. Ők végeztek az első helyen a halálcsoportban. Elégedett vagyok. A 4-3-3-mal sokkal magasabban játszanak, mint a világbajnokságon. A három középpályásunk hódít, Benzema és Griezmann hihetetlen segítségével. Nem félnek senkitől. Mindezek az aspektusok megvannak, amelyek variálhatók. Amint gólt kapunk, és ez történt Németország ellen, az ellenfél magasabban játszik, ami teret nyit Kylian Mbappé és Karim Benzema híres gyorsaságának. Minden téren jók vagyunk." – nyilatkozta Desailly.
picture

Desailly nagyon optimista

Fotó: AFP

A Marseille, a Milan és a Chelsea korábbi védője hozzátette:
"Őszintén szólva nem látom, hogy a francia csapat hogyan tudna még jobban előrelépni. Minden elemünk megvan. Ha más regiszterben kell játszani, akkor Olivier Giroud is kerülhet a támadók élére. A világbajnokokról beszélünk! Ha mindannyian együtt vannak a legjobbjukat nyújtva, egyszerre, márpedig ez a helyzet, akkor alkalmazkodnak az ellenfélhez. Állati erősek vagyunk, ez elképesztő, és nem csak 11 játékosról van szó. Az 1998-as csapatunk nagyon erős volt, benne egy varázsfegyverrel, Zinedine Zidane-nal. Mögötte a csapat szilárd volt. Ez most a legjobb egyéniségek összessége, akik alkalmazkodnak a mérkőzéshez, az ellenfélhez, a pillanathoz. Ebben a csapatban minden megvan."
A Chelsea korábbi védője tagja volt az 1998-ban világbajnokságot és a 2000-es Eb-t megnyerő francia válogatottnak. Hisz abban, hogy a jelenlegi csapat még ennél is jobban teljesíthet, és az idei kontinenstornán, majd a 2022-es katari vb-n is révbe érhet.

Minden reggel hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés