Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A Last Dance-ből merít motivációt Lukaku a Ronaldóék elleni meccsre

Takács Márton

Publikálva 27/06/2021 - 10:03 GMT+2

A belga labdarúgó-válogatott támadója, Romelu Lukaku elmondta, hogy motivációként megnézte a Michael Jordan-féle The Last Dance című dokumentumfilmet csapata Portugália elleni mérkőzése előtt.

Romelu Lukaku a finnekkel vívott Eb-meccsen

Fotó: Getty Images

Az Inter belga gólzsákja nagy tisztelettel beszélt Cristiano Ronaldóról.

"Amikor néztem a Last Dance-t és Jordant, aki arról beszélt, hogyan motiválja magát, azt gondoltam magamban, hogy nem vagyok egyedül." – nyilatkozta az Eb csoportkörében három meccs alatt három gólig jutó csatár. A Chicago Bullsról szóló doku megtekintése ráébresztette arra, hogy ő is ugyanúgy meríti a motivációját, mint Jordan: az ellene irányuló kritikát arra használja fel, hogy jobb játékossá váljon, és bebizonyítsa, hogy mások tévednek.
"Nem azt mondom, hogy én vagyok Michael Jordan, de van, akinek erre van szüksége, és nem én vagyok az egyetlen. Cristiano Ronaldo mindig a legjobb akar lenni és minden rekordot megdönteni, Kylian Mbappé mindig mindent meg akar nyerni és a következő nagy alak akar lenni. Az embereknek szükségük van valamire, ami hajtja őket. Nekem is szükségem van erre."
Lukaku elmondta, hogy az első reakciója, amikor kritizálják, vagy amikor az emberek azt mondják, hogy valaki jobb nála, az, hogy elmegy "gyakorolni, hogy fejlődjek és megmutassam, mit tudok".
Az Internazionale gólzsákja vasárnap éppen Ronaldo ellen lép pályára, amikor Belgium Portugáliával meccsel az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében.
Ronaldo öt gólt szerzett eddig az idei Eb-n, kettővel többet, mint Lukaku. A portugál csatár egy találatra van attól, hogy megdöntse a nemzetközi férfi labdarúgás összesített gólrekordját. Jelenleg ugyanúgy 109 gólja van, mint az iráni csatárnak, Ali Daei-nak.
picture

Lukaku és Ronaldo egy Inter-Juvén

Fotó: Getty Images

A 28 éves Lukaku azt mondta, hogy "le a kalappal" Ronaldo előtt a "lenyűgöző”" számai miatt.
"Ha van valaki, aki képes elérni ezeket a számokat, az Ronaldo. Az is motiváció, ha van valaki a ligádban, aki ilyen korban képes erre. Nincs okom arra, hogy ne próbáljam meg elérni ezt a szintet, vagy olyan közel kerülni hozzá, amennyire csak lehet."
Lukaku a Serie A-ban szereplő olasz bajnoki címet szerző Internazionale játékosa, míg a 36 éves Ronaldo a Juventusé, és utóbbit szerinte még mindig az egyik legjobb csatárnak kell tekinteni.
"Az elmúlt néhány évben megmutattam, hogy én is első osztályú játékos vagyok. Ez volt az egyik célom, és azt hiszem, sikerült elérnem. Sokat fejlődtem az elmúlt években."
via ESPN

Minden reggel hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés