A szervezők a múlt héten jelentették be, hogy a stadion húszszázalékos kihasználtság mellett működhet a kontinensviadal alatt.

Német- és Bajorországban többen kritikákat fogalmaztak meg azzal kapcsolatban, hogy a pandémia alatt lehet-e ennyi embert biztonságosan beengedni az Eb-meccsekre, ugyanakkor Söder az ARD szerdai adásában elmondta: most a fertőzési gyakoriság és az oltottak magas száma, valamint a biztonsági előírások (például távolságtartás, maszkviselés, be- és kilépési protokoll) együttesen lehetővé teszik 14 ezer néző beengedését.
Söder hozzátette: ez egy komoly teszt lesz arra, hogy a jövőben további sport- és más kulturális eseményeket is nézők előtt rendezhessenek.
Euro 2020
"Tartozunk a szurkolóinknak egy jó szerepléssel"
EGY ÓRÁJA
A bajor tartományi vezetés sokáig nem adott garanciát az Európai Labdarúgó Szövetségnek (UEFA) arra, hogy szurkolók lehessenek a müncheni mérkőzéseken. Az UEFA végrehajtó bizottsága április végén úgy döntött, hogy München a helyszínek között marad, ugyanakkor a szövetség azt akarta, hogy meccsenként legalább 14 500 néző leülhessen az Allianz Aréna lelátójára.
A németek mindhárom csoportmeccsüket a bajor fővárosban rendezik: június 15-én a világbajnok francia, 19-én a címvédő portugál, majd június 23-án a magyar válogatott lesz az ellenfél Münchenben.
MTI
Euro 2020
A dán játékosoké a döntés, hogy játszanak-e csütörtökön
3 ÓRÁJA
Euro 2020
Szalai Attila: Aki lebecsül minket, az nagyon rosszul teszi
4 ÓRÁJA