Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Csak egy portugál az álomcsapatban

Eurosport
Eurosport

Publikálva 11/07/2016 - 19:56 GMT+2

Két-két francia, belga és walesi is bekerült a legjobb 11-ben

Fotó: Eurosport

Sejteni lehetett, ám azért mégiscsak meglepő, hogy a kontinensbajnok Portugáliát csak egy játékos képviseli az opta statisztikákra építő whoscored.com kimutatása szerint. Viszont az az egy nem a döntőben és a kapuban remeklő Rui Patricio, nem is a magát a rosszullétig fárasztó Pepe, és még csak nem is Cristiano Ronaldo, hanem a döntőben nagy kapufát rúgó Raphael Guerreiro. Meglepetés vagy nem, a Dortmund úgy tűnik jó vásárt csinált azzal, hogy még a torna kezdete előtt lecsapott a Lorient 22 éves védőjére. Ebben pedig a német klubcsapatok amúgy sem rosszak, (mármint a lecsapásban) a Bayern Renato Sanchez "biznisze" is hasonló kategória, és az Eb után talán a 35 millió Eurós vételár sem fáj már annyira.
De, maradva az álomcsapatnál, a döntőbeli vesztest két támadó szellemű játékos: a torna elején villogó Payet és az egyenes kieséses szakaszban nagyot alakító, nem mellesleg a gólkirályi címet is besöprő Griezmann képviseli.
picture

alom

Fotó: Eurosport

Hogy Wales tényleg kihozta magából a  maximumot az is jól mutatja, hogy az előzetesen sztár-duóként számon tartott Ramsey-Bale kettős hozta is magát. Előbbi gólpasszaival, és a portugálok elleni feltűnő hiányával, utóbbi góljaival, és hihetetlen csapatmunkájával tűnt ki. Gareth Bale a mutatók alapján messze a torna legjobbja is lett, egyedüliként 8-as átlag fölött teljesítve. Duplázott az álomcsapatban Belgium is. A kapus Courtois csak Olaszország és Wales ellen kapitulált, emlékezetes hiba nélkül hozva le a tornát, míg Kevin de Bruyne sajnos éppen a magyar válogatott ellen került csúcsformába.
Meglepőnek tűnhet, hogy a csak nyolcaddöntőig jutó Svájc is ad egy embert, de Fabian Schaernek komoly szerepe volt abban, hogy Svájc nem kapott gólt a franciák elleni csoportmeccsen, és végül veretlenül esett ki a lengyelek elleni büntetőpárbajban. Szintén nyolcaddöntős vesztes csapat tagjaként került a védelembe a torna alatt édesapját elvesztő Dario Srna, és egyáltalán nem meglepetésre a világ egyik legjobb védőjeként számon tartott Giorgio Chiellini is. A világbajnokot egyedüliként a franciák elleni vesztes elődöntőben is kiválóan játszó Toni Kroos képviseli.
A magyar csapatból Dzsudzsák Balázs került a legközelebb az elithez. 7.35-ös mutatójával az összes játékos közül a 25. helyen végzett. A szélső középpályások rangsorában a nyolcadik helyen zárt.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés