Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Zárt kapuk mögött folytatódik a rendbontás miatt félbeszakadt az Ajax-Feyenoord rangadó

Eurosport Magyarország

Publikálva 25/09/2023 - 21:19 GMT+2

Félbeszakadt az elmúlt idényben harmadik Ajax Amsterdam és a címvédő Feyenoord mérkőzése a holland labdarúgó-bajnokságban, miután a vendégek 3-0-s előnyénél a szurkolók pirotechnikai eszközöket dobáltak a pályára a Johan Cruyff Arénában.

Szurkolói rendbontás miatt félbeszakadt az Ajax-Feyenoord rangadó

Fotó: SID

A vasárnapi találkozót kétszer is megszakította a játékvezető, mielőtt idő előtt véget vetett az összecsapásnak.
Ezután a dühös amszterdami szurkolók megpróbálták betörni a stadion főbejáratát. A rendőrség tájékoztatása szerint az ultrák feloszlatása érdekében könnygázt vetettek be.
Órákkal ezt követően az Ajax menesztette a májusban kinevezett sportigazgatót, Sven Mislintatot.
"A szélesebb körű támogatás visszaállítására tett számos kísérlet nem hozta meg a kívánt eredményt, ez zaklatottságot okozott a klubon belül és körülötte is, egyúttal csalódást keltő teljesítményhez vezetett" - indokolta a menesztést a megbízott igazgató, Jan van Halst.
picture

Ajax szurkolók

Fotó: SID

Az Eredivisiében eddig végigjátszott négy mérkőzéséből mindössze egyet nyert meg a 36 bajnoki címével csúcstartó amszterdami alakulat két döntetlen és egy vereség mellett, ezzel 14. a 18 csapatos élvonalban.
A holland szövetség (KNVB) hétfőn közölte, hogy az 56. percben félbeszakadt mérkőzés hátralévő részét szerdán kell lejátszani zárt kapuk mögött, ezért a szerdára kiírt Ajax-FC Volendam találkozót elhalasztották.
picture

In Ajax Amsterdam kam es zu einem Spielabbruch

Fotó: Getty Images

Az amszterdami klub nem ért egyet a döntéssel és jogi lépéseket fontolgat. Erre a KNVB úgy reagált, hogy a bajnokság során biztosítani kell a lehető legtisztességesebb körülményeket, ezért a meccseknek lehetőleg a pályán kell eldőlniük, egy félbeszakadt találkozót pedig a lehető leggyorsabban folytatni kell.
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés