Pénteken látott napvilágot a hír, hogy Franck Ribery sérülés miatt nem vehet részt a világbajnokságon. Azóta megszólalt maga az érintett is, így többet lehet tudni a sérülés hátteréről.
Vasárnap intenzívebb edzésmunkára váltottunk, és ennek eredményeként kiújult a hátfájásom. Az ezt követő MRI vizsgálatok megerősítették a gyanúm, sajnos így nem tudok normálisan edzeni és játszani. Ilyen körülmények között, noha az orvosi csapat mindent megtett, a részvételemnek nincs értelme."
Didier Deschamps, a francia válogatott szövetségi kapitánya, aki tegnap szintén sérülés miatt le kellett, hogy mondjon Clement Grenier szolgálatairól is, még hozzátette: “Ez egy szomorú nap. Tudjuk, hogy Franck mire képes. Vele biztosan erősebbek lennénk. De az is a munkámhoz tartozik, hogy újítsak, különféle dolgokat próbáljak ki. Sok lehetőségem van. Itt van például Antoine Griezmann, aki remek dolgokat mutatott az edzéseken. Ő megfelelő megoldás lehet."
Labdarúgás
Közel a BL-induláshoz a szezon meglepetéscsapata, az edző mégsem marad
15 ÓRA
A két új behívót a Southampton középpályása, Morgan Schneiderlin és Remy Cabella, a Montpellier játékosa kapta.
Franck Ribery egyébként a hosszabbításban megnyert német kupadöntő, azaz május 17-e óta egyéni edzésmunkát végzett, amit éppen tegnap kíséreltek meg felváltani csapatedzéssel.
Ma, mielőtt csatlakozott volna a többiekhez, egy mozdulatnál megmerevedett, és éles fájdalmat érzett. Ekkor már sejtettük, hogy még több hétre van szüksége.”- mondta Deschamps
Ribery szerepelt már két világbajnokságon. 2006-ban játszott az olaszok ellen tizenegyesekkel elvesztett döntőben is. Míg négy éve tagja volt a botrányt-botrányra halmozó francia keretnek, amely a csoportkört sem élte túl.
A lelkem egy kis darabja halt most meg, hogy el kell hagynom a csapatot. Nehéz szívvel búcsúzok, de tudom a többiek mindent megtesznek majd. Én leszek az első számú szurkolójuk.
Ribery könnyen lehet, hogy többé nem játszik már nagy tornán, hiszen négy év múlva már 35 éves lesz. Erről egyébként ő maga is tett említést egy két héttel ezelőtti rádió-interjúban:
Ez lesz az utolsó világbajnokságom, mindent meg kell tennünk, hogy megnyerjük.”
Most már nélküle.
Labdarúgás
Elhúzódó bajnokavatás, éleződő kiesési csaták
16 ÓRA
Labdarúgás
Fegyveres betörők rabolták ki az AS Roma sztárját
19 ÓRA