Josep Guardiola vezetőedző szerint a Manchester City megdöntheti a klub átigazolási rekordját, és akár 100 millió font (42,5 milliárd forint) feletti összeget is áldozhat egy labdarúgóra.

Egyre erősebbek a találgatások, miszerint a sportág legnagyobb ígéretei között számontartott Erling Haaland elhagyhatja a Borussia Dortmundot, a manchesteri együttes katalán trénere pedig éppen a két együttes keddi Bajnokok Ligája-negyeddöntője előtt nyilatkozott.
Vasárnap Sebastian Kehl, a Dortmund játékoskeretért felelős csapatfőnöke leszögezte: a klub mindent el fog követni azért, hogy megtartsa a mostani idényben 33 gólnál tartó húszéves játékost, akit kontraktusa 2024 nyaráig köt a Borussiához. Az argentin Sergio Agüero az idény végén távozik Manchesterből, brit médiumok pedig a klub Haaland iránti élénk érdeklődéséről számoltak be.
Labdarúgás
A 10 legfontosabb keddi átigazolási hír, amiről lemaradtál
7 ÓRÁJA

Erling Haaland

Fotó: Getty Images

Noha a City a legtöbbet költő európai klubok közé emelkedett az elmúlt évtizedben, az eddigi legmagasabb összeg, amit játékosért kiadott, a Rúben Diasért a Benficának szeptemberben kifizetett 64 millió font volt. Guardiola múlt héten még lehetetlennek nevezett egy csúcsdöntő átigazolást, hétfőn viszont már úgy fogalmazott: elképzelhető egy 100 millió fontos igazolás.
"Régebben a klubnak volt egy elhatározása, hogy nem fizet 100 millió fontot megközelítő vagy meghaladó összeget egyetlen játékosért. Talán a jövőben valami történni fog ezzel kapcsolatban, amennyiben elhatározás születik, hogy a vezetés szeretné fejleszteni a csapatot a következő öt-tíz évre" - mondta Guardiola.
Sajtóinformációk szerint a Dortmund 180 millió euróban szabhatja meg Haaland értékét.
Forrás: MTI
Champions League
Kettős győzelemmel jutott tovább a Fradi a BL-ben
9 ÓRÁJA
Premier League
Világbajnok francia védőt igazolt a ManUnited
10 ÓRÁJA