Budafok - Diósgyőr, péntek 18:00 (!)
Előző meccsek: MTK - Budafok 0:0, Diósgyőr - Paks 1:4
Rendhagyó időpontban kezdődik a 29. forduló talán legfontosabb mérkőzése. A 11. helyen álló csapat fogadja az utolsó helyezettet, ráadásul mindketten elég rossz formában várják a pénteki találkozót. A Diósgyőr február 20. óta nem tudott meccset nyerni, azóta összesen három pontot gyűjtött, ráadásul a korábbi Zalaegerszeg elleni vereség a kiesés elleni küzdelem miatt lett volna fontos. Mentálisan nem segített a Paks elleni hazai zakó sem. A Diósgyőr esélyeit a hét elején külön cikkben elemeztük.
Foci-vb
Messi góllal tartotta versenyben Argentínát, Mexikónak sincs minden veszve
2 ÓRÁJA
A Budafok több szempontból is jobb helyzetben van. Egyrészt nekik csak 2 pont a hátrányuk a bennmaradó helyért folyó küzdelemben, másrészt az MTK ellen értékes pontot szereztek idegenben. Ez jó lehetőség a meccs megnyerésére, a sorsuk azonban továbbra sem csak az ő kezükben van. A Budafok esetében mindenesetre tisztes kiscsapatként más az optikája egy esetleges kiesésnek. Budafoki győzelem esetén (az őszi mérkőzésen megtörtént) könnyen 9 pontra nőhet a szükséges ledolgozandó diósgyőri ponthátrány, ami 12 fordulóval a vége előtt már szinte matematikai kérdés.
Újpest - Mezőkövesd, szombat 14:45
Előző meccsek: Fehérvár - Újpest 4:0, Mezőkövesd - Kisvárda 0:1
Igazi középházi összecsapás várható a Megyeri úton, az Újpest 8 pontra van a kieső helytől, a Mezőkövesd pedig 6-ra a dobogótól. Utóbbira valamennyi esély van még, de túl nagy tétben ne fogadjunk egyikre se! Nehezíti a felkészülést, hogy mindkét csapat vereségből érkezik.
Az Újpest továbbra sem tud mit kezdeni a fehérváriak nyomasztó fölényével, idei három bajnoki meccsükön három sima fehérvári győzelem született és 14:1-es gólkülönbség... Mit sem segít, hogy az Újpest bejutott a Magyar Kupa döntőjébe, ha ott is a Székesfehérvár lesz az ellenfél. Csendes utolsó fordulók jönnek Újpesten a nyáron várható tulajdonosváltás és a vele együtt valószínűsíthetően érkező alapvető felforgatás előtt.

Újpest FC

Fotó: Eurosport

A Mezőkövesd hosszú veretlenségi sorozaton van túl, de 12 meccs után most zsinórban kettőt veszítettek. Ha ebből a két meccsből 4 pontot hozott volna Pintér Attila együttese, még talán lett volna esély a dobogóra. Így idén már Mezőkövesden sem fog történni semmi érdemi, ráadásul az Újpestnek még egy kicsit többet kell tenni a bennmaradásért, ez jelenthet némi motivációt. A két csapat legutóbb a Magyar Kupa negyeddöntőjében találkozott, ott döntetlen lett a rendes játékidő végeredménye, ráadásul az is Újpesten.
Kisvárda - Ferencváros, szombat 17:00
Előző meccsek: Mezőkövesd - Kisvárda 0:1, Ferencváros - Puskás Akadémia 1:1
Múlt héten nem jött össze a győzelem az Üllői úton, így szombatra tolódhat a bajnokavatás. Ez azonban még mindig csak győzelemmel lesz biztos, döntetlen esetén tovább húzódhat, amennyiben a Puskás Akadémia nem kap ki otthon az MTK-tól.
A Kisvárda pedig nincs rossz formában, leszámítva a kupából való kiesést szerdán. Legutóbb Mezőkövesden tudott győzni, azelőtt pedig otthon tartott 1 pontot a Fehérvárral szemben. Mindeközben persze már csak idő kérdése, melyik fordulóban durran a pezsgősüveg, a Ferencváros háza táján azonban a sorfal a jelenlegi aktuális kérdés.
Kubatov Gábor elnök ugyanis a héten egy interjúban azt mondta, szívesen látná, ha az Újpest a hétvégi bajnokavatás után a jövő heti hétközi fordulóban sorfalat állna a bajnok tiszteletére.
Az Újpest csütörtökön sietett leszögezni, nem kívánnak újabb hagyományokat teremteni az NB1-ben, ahol – például a Premier League-gel ellentétben – nem szokás ez a gesztus. Kubatov viszont ismét nyilatkozott: hasonló esetben a jövőben ők bizony sorfalat fognak állni. Erre majd jövőre visszatérünk...
Paks - Zalaegerszeg, szombat 19:30
Előző meccsek: Diósgyőr - Paks 1:4, Zalaegerszeg - Honvéd 0:1
Könnyen lehet, hogy a Paks lesz a nemzet hóhéra. Múlt héten nagyjából negyedóra alatt a szakadék szélére lökték a Diósgyőrt, és most felkészülhet a Zalaegerszeg. Bognár György csapatának ugyanis elérhető közelségben van még a dobogó, ráadásul az elmúlt 5 meccsből egyedül az Üllői úton kaptak ki. Továbbra is nagyon sok gólt lőnek és kapnak, az idei szezonban a Zalaegerszeg elleni két összecsapáson összesen 12-szer rezzent a háló, a legutóbbi, január végi találkozón fordulatos 4:4-es döntetlen született. A gólkirályi címért pedig továbbra is versenyben van a paksi Hahn János.
Zalaegerszegen eddig felemás módon sült el a válogatott szünet alatti edzőváltás. A csapat régi játékosa, Waltner Róbert a fontosabb, Diósgyőr elleni meccset győzelemmel hozta, a következő fordulóban azonban nem tudta már otthon tartani a három pontot. Ez most ismét egy nehezebb alkalom lesz, és ha a Budafok tud élni a lehetőséggel, a Zalaegerszeg kieső helyre csúszhat vissza.
Puskás Akadémia - MTK Budapest, vasárnap 15:15
Előző meccsek: Ferencváros - Felcsút 1:0, MTK - Budafok 0:0
A felcsútiak jó játékkal pontokat raboltak az Üllői útról, helyzetük azonban érdemben ezzel nem változott. A csapat célja egyértelműen a második hely megszerzése, és mivel 13 pont hátrányuk van a Ferencvárossal és 8 pont előnyük a Fehérvárral szemben, akár néhány decens 0:0 is elég az ezüsthöz.
Az MTK ellen nem kevéssé valószínű hasonló eredmény. A legutóbbi egymás elleni találkozásuk alkalmával az utolsó pillanatig gól nélküli döntetlen volt az állás, végül idegenben győzni tudott a Felcsút.
Az MTK fölénye az örökmérlegben így is nyomasztó: 12 találkozóból 8 budapesti siker és három felcsúti. Mivel a kék-fehéreket a Paks is elválasztja a dobogós helyen álló Fehérvártól, így az ő európai kupa terveik azért halványabbak, mint a tolnaiaké.
Honvéd FC - MOL Fehérvár FC, vasárnap 17:30
Előző meccsek: Zalaegerszeg - Honvéd 0:1, Fehérvár - Újpest 4:0
Mindkét csapat győztes meccsel érkezik a forduló záró találkozójára, de mindkettő leginkább maga mögé tekint. A fehérváriak az európai kupaszereplés indulásért és a dobogó alsó fokáért küzdenek a Pakssal és talán az MTK-val. Szabics Imrével eddig 1 győzelem és 1 döntetlen a mérleg, veretlen tehát a debütáló edző. Ráadásul ha nem lesz meg a harmadik hely, kupagyőzelemmel még mindig elérhető az Európai Konferencia Liga selejtezője.
A Honvéd pedig a kiesés elől menekül, most már mondhatni: egyre nagyobb sikerrel. Az elmúlt öt mérkőzés alapján az 5. legjobban teljesítő csapat, és noha még odaérhet a kiesést jelentő 11. helyre, egyre kisebb ez a veszély.

MOL Fehérvár FC

Fotó: facebook

Mindenesetre a két csapat múltja érdekesen alakult: 2018. április és 2019. szeptember között zsinórban 7 fehérvári győzelem született, azóta viszont nem sikerült megverni a Honvédot. Sőt: három 2020-ban elért döntetlen után januárban még Márton Gábor és Pisont István vezetésével 2:1-re idegenben nyertek a budapestiek. A két edző azóta távozott, így ez most egy teljesen más összecsapás lesz.
Foci-vb
Mbappé kétszer villant, Franciaország továbbjutott
5 ÓRÁJA
Labdarúgás
Szerbia edzésben a Brazíliától elszenvedett vereség után
6 ÓRÁJA