Amikor a Debrecen legutóbb – és eddig egyetlen alkalommal – a labdarúgó Bajnokok Ligája főtáblájára jutott, szépen fokozatosan fogta fel az ember, hogy ez most tényleg sikerülhet! A Kalmar legyőzése után egy könnyebb feladat következett, a Levadia felülmúlása, majd jött a sorsolás, ahol a létező legkedvezőbb ellenfél, a Levski Sofia jutott Herczeg András csapatának. Az idegenbeli 2-1-es sikert a budapesti 2-0 követte Varga és Rudolf gyönyörű találatával, utána pedig már csak azon lehetett agyalni, kiknek örülnénk a legjobb 32 között.
Az volt az első szezon, amelyben a Platini-féle bajnoki és nem bajnoki ág kialakításra került. Valószínűleg az egész mögött elsősorban a szavazatszerzés állt, hiszen ezzel a nem annyira erős futballal rendelkező nemzetek is esélyt kaptak, hogy egy kis szeletet vághassanak maguknak a legfinomabb, legjobb alapanyagokból készített tortából. Más kérdés, hogy a Debrecenről már főtábla kialakulása utáni első hivatalos BL-magazinban szerepelt egy riport, hiszen a szerkesztők célja az volt, hogy minden egyes klub bemutatásra kerüljön, márpedig nem nagyon hittek abban, hogy a magyar bajnokkal még tavasszal is ráérnek foglalkozni. Azt már szinte el is felejtettük, hogy a csoportkörben az együttes nulla ponttal, -14-es gólkülönbséggel zárt, és a Liverpool elleni szoros meccsek mellett már csak az maradt meg, ahogyan Gerrardék televízión keresztül nézték a firenzei történéseket, hogy lesz-e még esélyük az utolsó fordulóban a továbbjutásra. Na jó, a Fiorentina elleni hazai – pontosabban budapesti – 3-4 is beugrik, amelynek első 37 percében hat (!) gól született...
Ahhoz, hogy most is, legalább az akkorihoz hasonlóan többször is kitömjék a kapunkat, esetleg az öt évvel ezelőttinél is jobban szerepeljen a DVSC-TEVA, egy jóval nehezebb kihívás jutott neki. No nem az észak-ír Cliftonville, azt illett legyőzni, mégiscsak egy fél-profi együttesről van szó, hanem a BATE Boriszovról. Tegyük hozzá, ez már nem teljesen ugyanaz a fehérorosz együttes, amely két éve a későbbi győztes Bayern Münchent és a Lille-t is legyőzte, de ettől még papíron erősebb, mint Kondás Elemér gárdája. Mégiscsak ötször volt főtáblás valamelyik európai kupasorozatban az elmúlt hat évben.
Serie A
Eriksen visszatért Olaszországba, ahol még akár el is tilthatják a játéktól
34 PERCE
Ehhez képest az első mérkőzésen az első húsz perc után elég gyengén futballozott, és a végén még azt is mondhattuk, hogy rá nézve volt hízelgő a magyar bajnok 1-0-s debreceni sikere. Bosszankodhattunk is miatta, hogy nem lett nagyobb a különbség, noha előzetesen bőven elfogadtuk volna, és akkor még nem is sejtettük, hogy ekkora jelentősége lesz. Hiába szerzett vezetést Sidibe büntetőből, azok után, hogy Bouadlát a játékvezető kiállította, a BATE bedarálta a Lokit, más kérdés, hogy mindössze a 93. perc legvégén jött – Novakovic hibája után – a fehéroroszok továbbjutását jelentő harmadik hazai találat.
Hiába kezdtük el egyre inkább elhinni, ez nem az az év, amikor újra sikerül. Legalábbis nem a Bajnokok Ligájában, hiszen az Európa Liga főtáblájára még van esélye a magyar bajnoknak, csak ehhez túl kell élnie a playoffot, ami látva a lehetséges ellenfelek listáját, még a mostani feladatnál is nehezebb lesz.
Labdarúgás
A 11 legfontosabb keddi átigazolási hír, amiről lemaradtál
4 ÓRÁJA
Tokyo 2020
Igazi csemege: Brazília-Spanyolország rangadó az olimpiai focidöntőben
4 ÓRÁJA