Xavi visszatérését régóta pletykálják a Barcelonánál, a korábbi nagyszerű középpályás pedig most elmondta, vállalná is az edzői állást.

A klubnál azonban egyelőre bíznak Ronald Koemanban, így az egykori játékos könnyen más lehetőség után nézhet a nyáron.
Az európai klubfutball nyári szünetének első hetei leginkább a nagynevű edzők keringőjéről szóltak a topklubok között: menedzsert váltott többek közt a Juventus, a Real Madrid vagy az Inter is. A hírek szerint komolyan felmerült a lehetőség az FC Barcelonánál is, a tavasszal frissen megválasztott elnök, Joan Laporta azonban végül úgy döntött, Ronald Koeman megtarthatja állását.
La Liga Santander
Columbónál volt legutóbb akkora szerepe a cipőfűzőnek, mint most a Barca 17 éves szupertehetségénél
22/12/2021 17:48
Így pedig hiába pletykálták heteken, sőt hónapokon keresztül a kinevezését, a klub egykori legendás középpályása, Xavi egyelőre nem tér vissza edzőként a Camp Nouba. A jelenleg a szaúd-arábiai Al Sadd csapatát irányító 41 éves edző most reagált ezekre a hírekre. A spanyol ex-játékos elmondta, a jövőben tényleg nyitott lenne hasonló lehetőségre, hivatalos megkeresést azonban nem kapott a csapattól és nem is szeretné siettetni a folyamatot:
Mindig elérhető vagyok. A klub úgy döntött, Koemannal folytatja, én pedig a legjobbakat kívánom neki. Az elmúlt hónapokban egyáltalán nem voltam kapcsolatban Laportával, vagy bárkivel a vezetőségből.”
https://i.eurosport.com/2021/04/13/3050230.jpg
„Nem tudom, mikor jöhet el a pillanat, de egy álom lenne számomra visszatérni a Barcához. Nem siettet semmi, de remélem, egy nap összejön a dolog.
Ami a siettetést illeti, sokan értenek egyet azzal, hogy Xavi kinevezése egyelőre korai lenne egy ilyen nagy csapat élére. Az biztos, hogy a klubnál játékosként 24 évet eltöltő legenda tetőtől talpig ismeri a viszonyokat, igazán komoly menedzseri tapasztalata azonban egyelőre nincsen. A korábbi középpályás azonban úgy érzi, ez nem lenne akadálya a sikeres munkának:
„Megértem, az emberek szerint miért nem vagyok kész a feladatra, de tisztázni szeretném, hogy nagyon is az vagyok. Ismerem a klubot, a környezetet… Most sem gyerekeket edzek, hanem felnőtt szinten dolgozom és késznek érzem magam. Sokan Guardiola és Zidane kinevezését is kritizálták, mielőtt munkába álltak.
Xavinak ráadásul meglenne az előnye, hogy egykori játékostársai közül többen még ma is a csapat keretének tagjai. Így például újra együtt dolgozhatna a végül a maradás mellett döntő Lionel Messivel.

Xavi és Messi csapattárként hihetetlenül sikeresek voltak a Barcánál

Fotó: Getty Images

Előny lenne számomra velük dolgozni. Most is olyan játékosokkal dolgozom, akik korábban a csapattársaim voltak és ez segít, mivel ismerem őket. Ki ne akarna Messivel dolgozni? Ki ne akarna egy olyan játékost, aki egy tizedmásodperc alatt képes változást hozni egy meccsen? Fizikailag még mindig a csúcson van, továbbra is ő a legjobb. Nagy kiváltság lenne őt edzenem".
Kérdés persze, hogy Koeman maradásával Xavi nem néz-e egyelőre más lehetőség után. A spanyol edző elmondta, nyitott egyéb ajánlatokra is, egy vonzó megkeresés esetén például nem mondana nemet egy Premier League csapatnak sem. Azt viszont kizárta, hogy az Barca kispadja helyett a katalánok B csapatának irányítását vegye át a nyáron.
Forrás: ESPN
La Liga Santander
Xavi rendet tesz: 10 szabállyal indít a Barca új edzője
12/11/2021 17:57
Labdarúgás
Saját nevelésű fiataljai adhatnak reményt a szenvedő Barcelonának
29/09/2021 12:29