Az, hogy a Juve-Roma kettős kiemelkedik a mezőnyből, nem lehet kérdés.
De ki lesz a harmadik erő? A csapat, amely megcélozhatja a Bajnokok Ligáját.
Inzaghi és a Milan nem kezdett rosszul, de az elmúlt két körben szerzett 1 pont, máris komoly lépéshátrányt jelent. A Napolit szóba se hozzuk, mert ott pillanatnyilag az a legnagyobb kérdés, mennyire biztos Benítez pozíciója.
Labdarúgás
Kihagyhatja a szezonhajrát Sergio Ramos
31 PERC
Az Inter viszont nem lassít, és a lehető legjobban jött ki a négy nap alatt lejátszott két bajnokiból (döntetlen a Palermo otthonában és győzelem az Atalanta ellen). Walter Mazzarri csapata biztató játékkal, jól összerakott védelemmel, kellően agresszív támadósorral rendelkezik, ennek eredménye pedig a nyolc pontos rajt.
De mi az eddig látott Inter négy legnagyobb fegyvere?
1, Az erős védelem
Vidic és Medel érkezésének köszönhetően, érezhető stabilabb lett a hátsó sor, és a középpálya közepe. Ezt mutatja a 4 kör alatt kapott egy gól. Az az egy is, Vidic emlékezetes Palermo elleni hibája után jött össze.
2, A támadósor
Kovacic végre úgy játszik ahogy elvárják tőle, miközben az Icardi-Osvaldo kettős szállítja a gólokat. Ketten együtt hatnál járnak, az Inter pedig összesen tízet lőtt a bajnokságban. (igaz, ebből hetet egy meccsen a Sassuolonak). A szélsőjáték is kellő támadást ad a csatársornak, ez a Dodó-Jonathan brazil kettős érdeme.
3, Csapategység és motiváció
Az Inter mostani keretét elnézve, alig találunk olyan játékost, aki komolyabb trófeával rendelkezik (Vidicet leszámítva persze). A motiváció tehát adott. Az olasz sajtó folyamatosan a klubot körülvevő kiváló hangulatról ír, szóval Mazzarrinak - és az általa szervezett közös vacsorának is köszönhetően - a csapategységgel nincs gond.

Osvaldo 39 gólnál jár a Serie A-ban. Ebből már hármat az Interben szerzett

Fotó: Eurosport

4, Az eredményes kispad
Ha a kezdőknek nem megy, a padról jön a segítség. Az Atalanta elleni 2-0-ás siker során, csak a cserék találtak be. Osvaldo gólja (ITT a video) sokáig emlékezetes marad.
Zárásként, egy megjegyzés. Az Inter tavaly is kiválóan rajtolt. Az 5. körben legyőzte a Fiorentinát, és 13 ponttal a második helyen állt.
Aztán jött a csúnya visszaesés. A bajnokság végén a Napoli mögött, 18 pont volt a hátrányuk.
Az eddigi 4 kör fényében azt kell mondjuk, ez az Inter más.
Más, és jobb.
Reális cél lehet a BL indulás.

A szélsőjáték fontos eleme az Inter támadásainak. Jonathan a bal, Dodó a jobb oldalért felel. (Grafika: Gazzetta)

Fotó: Eurosport

Labdarúgás
Van, aki szerint Mourinho római szerződése az egész olasz focit felpezsdíti
2 ÓRA
Labdarúgás
"Tűrhetetlen nyomásgyakorlás", amit az UEFA művel
3 ÓRA