Három újonccal, Gulácsi Péterrel, Lang Ádámmal és Korhut Mihállyal a kezdőben fogadta a magyar labdarúgó-válogatott Dániát. A hangulat szenzációs volt az új debreceni stadionban, a tempó már kevésbé. A találkozó első negyedében nem sok minden történt, a magyarok letámadással próbálkoztak, a vendégek a labdakihozatallal - kevés sikerrel. Az álmoskás kezdésbe a mieink aludtak bele jobban, amit Brathwaite ki híján ki is használt.

A megszokott elánnal

Fotó: Eurosport

A túlságosan magas átemelést követően viszont a mieink szerezték meg a vezetést. Tőzsér szenzációs ívelésével Dzsudzsák Balázs lépett ki, a korábbi debreceni szélső pedig rendkívül higgadtan gurított a jobb alsó sarokba (1-0), így a szörnyű emlékű amszterdami 1-8 után újra gólt szerzett nemzeti a csapatban. A dánok már előzetesen is azt mondták, elsősorban a támadósorban akad problémájuk, ez a mérkőzésen is érződött, hiszen képtelenek voltak komoly helyzeteket kialakítani, amihez a mieink egész jó védekezése is kellett.
Labdarúgás
Gulácsit jó teljesítménye miatt hazaengedte a Lipcse, kihagyja az utolsó bajnokit
2 ÓRA
A félidő végén még akadt pár próbálkozás, de a 45 perc alatti három kaput eltalált kísérletre egyik fél sem lehetett büszke. A szünetben három változás történt a magyaroknál, a múlt héten még Balmazújvárosban, az U19-es válogatottban szereplő Kalmár Zsolt, valamint Varga Roland és Koman Vlagyimir lépett pályára.
A fordulás után öt perc alatt több helyzet alakult ki, mint előtte összesen, és sajnos az adok-kapokból a dánok jöttek ki jobban. Egy veszélyes Lipták-fejes utáni támadásból kis híján kiegyenlített az Olsen-banda: a Tottenhamben szereplő Erikssen a kapufát találta el. Sajnos öt perccel később már nem hibázott, lövése Korhuton változtatott irányt, és került a kapuba. (1-1)

Varga Roland valóban remek mozdulattal szerzett újra vezetést

Fotó: Eurosport

Az egyenlítés érezhetően megfogta Pintér Attila együttesét, az első félidőben látott letámadásos taktikából semmit sem lehetett felfedezni, így nem csoda, hogy Krohn-Dehli két gólt is szerezhetett volna, de mindkét helyzetét elszúrta. Főleg azután bánhatta mindezt, miután nagyszerű Koman-beadást Varga Roland fejelt látványosan a kapuba- ennél szebb első találatot nehezen lehetett volna szerezni a nemzeti együttesben. (2-1)
Nem sokáig örülhettünk, egy jobb oldalon vezetett akció végén Lasse Schöne lőtt közvetlen közelről Gulácsi léce alá (2-2). Az Ajax támadójának öt perccel a lefújás majdnem a fordítás is összejött, a keresztlécet találta el.
A mérkőzés végül 2-2-es döntetlennel ért véget, ami az előzetes esélyeket figyelve egy teljesen jó eredmény. A játék képével az első félidőben lehettünk elégedettek, a fordulás után- csakúgy, mint a finnek ellen- visszaesett a csapat játéka. Az első győzelemre Pintér Attila vezetésével június 4-én, Albánia ellen kerülhet sor a Puskás Ferenc stadionban.
Labdarúgás
Agymosott edzők gyülekezetének tartja a PL-t Sam Allardyce
3 ÓRA
Labdarúgás
Dzsudzsákék bajnokként jutottak fel az NB1-be, a Vasas lemaradt
20 ÓRA