Amióta Mathieu Valbuena és Karim Benzema között kirobbant a szexvideós zsarolási ügy, a francia szövetségi kapitány, Didier Deschamps sosem fogalmazott meg értékítéletet egyik játékosról sem.


Szakmai érvek szólhattak amellett, hogy Karim Benzema miért nem játszott 2015 óta a francia válogatottban, a francia szövetségi kapitány azonban mindig a “sorok közötti” magyarázatokat adott. Didier Deschamps viszont most először fejtette ki tisztán, miért nem fogjuk újra látni Benzemát a válogatottban, amíg ő lesz a szövetségi kapitány.
Bűnrészességgel vádolják a Real Madrid sztárját | Eurosport
Karim Benzemát, a Real Madrid francia labdarúgóját zsarolási kísérletben való bűnrészesség vádjával állítják bíróság elé a szexvideós zsarolásként elhíresült ügy miatt. A versailles-i ügyészség csütörtöki bejelentése szerint a 33 éves csatáron kívül további négy vádlottja van a büntetőügynek. A tárgyalás kezdetének időpontját még nem határozták meg.
UEFA Bajnokok Ligája
Erősebb csapat a Liverpool, de a Realt eddig sem zavarta, ha lefocizták a pályáról
EGY ÓRÁJA
A Journal Inattendu-nek adott interjújában Deschamps elmondta, hogy nem fogja elfelejteni azt az időszakot, amikor Karim Benzema a spanyol Marcának azt nyilatkozta, hogy
“Didier Deschamps engedett az ország rasszista felének.”
A vádakat nem egyhamar fogja elfelejteni a Kékek szövetségi kapitánya.
“Ez nyomot hagyott bennem.” - mondta az interjúban Deschamps. “Még ha idővel enyhül is, ezt nem tudom csak úgy elfelejteni. Ez nem kizárólag Karim Benzemához köthető. Mások is nyilatkoztak hasonlóakat, ami aztán később olyan atrocitásokhoz vezetett, amelyek a családomat is érintették.” - emlékszik vissza Deschamps, utalva arra, hogy Benzema nyilatkozata után nem sokkal ismeretlenek graffitivel azt firkálták a bretagne-i házára, hogy “rasszista”.
Az ügy innentől személyes fordulatot vett, melyből Deschamps nem egyhamar fog visszaevickélni.
“Amikor a válogatottbeli szerepemről, a taktikai és technikai döntéseimről fogalmaznak meg kritikát, annak helyet adok és nem tulajdonítok neki különösebb jelentőséget. Ezzel viszont átlépett egy éles határvonalat. Onnantól fogva, hogy a nevemet használta, belekevert engem és a családomat. Számomra ez elfogadhatatlan.”
"Amikor valaki ilyet állít, a nyilatkozó verbálisan is agresszívvé válik, ahonnan már csak egy lépés a fizikai agresszió. Megszenvedtem a következményeit.
Az ilyet nem lehet elfelejteni. Az ilyet nem tudom elfelejteni. Sosem fogom elfelejteni
- zárta rövidre Deschamps.
Labdarúgás
Távozik a brazil közönségkedvenc a Ferencvárostól
10 ÓRÁJA
Serie A TIM
A csőd széléről a váratlan bajnoki címig: így állt talpra három év alatt az AC Milan
TEGNAP 17:32