Barátságos mérkőzések egész sorát rendezték tegnap világszerte. A sok tét nélküli mérkőzés közül természetesen kiemelkedett a nyári világbajnoki döntő "visszavágója", a Németország-Argentína összecsapás. A düsseldorfi derbin a terv az volt, hogy a közönség köszönti a vb-hősöket, valamint elbúcsúztatják a válogatottságtól visszavonuló kapitányt, Philipp Lahmot, a vb-gólrekorder Miroslav Klosét, valamint Per Mertesackert, ám Ángel di María ünneprontó volt és ahogy mondani szokás, ellopta a show-t.
Barátságos mérkőzés lévén túl sok jót nem várt az ember a tegnapi Németország-Argentína összecsapástól, még akkor sem, ha a rangadó a történetesen a nyári vb-döntő visszavágójaként volt beharangozva. Egyrészt a házigazdáktól a fél csapat hiányzott, másrészt a németek időről időre kiábrándítóan játszanak akkor amikor a találkozónak nincs tétje. Ezúttal sem volt ez másként, még annak ellenére sem, hogy elvileg a düsseldorfi meccs egyfajta gálamérkőzés lett volna, melyen Philipp Lahm és Miroslav Klose, valamint Per Mertesacker hivatalosan is elbúcsúzik a Nationalelftől a korábbi segítő, Hansi Flickkel egyetemben. Nem így lett, az argentinok nem kértek az ünneplésből, szó szerint lejátszották a pályáról a házigazdákat, ünneprontóknak bizonyultak, Lahm, Klose és Mertesacker pedig utólag is áldhatja az eszét amiért nem kívántak a pályán még utoljára válogatott játékosként búcsúzni a nemzeti csapattól, kimaradtak így a blamából.

A vb-hősök ünneplése nem sikerült túl szépre tegnap Düsseldorfban

Fotó: Eurosport

Euro 2020
Skócia járt pórul a D csoportból, már csak négy hely kiadó
9 ÓRÁJA
Egy labdarúgó mérkőzésen egy embert kiemelni és hősként beállítani nem biztos, hogy ildomos, hiszen mégis csak csapatjátékról van szó. Szerda este azonban a mezőnyből kiemelkedett egy játékos, Ángel di María, akinek a teljesítménye mellett nem lehet szó nélkül elmenni.
Vele kapcsolatban a nyár óta emlegetik, hogy a brazíliai világbajnokság döntője egészen másként alakult volna, ha pályára léphet a gauchóknál. Ez a megállapítás hónapokkal a finálé után igazából okoskodásnak tűnhet, ám a Manchester United új "hetese" a tegnap esti düsseldorfi összecsapáson ízelítőt adott futballtudományából, egyúttal igazolta talán tényleg más lett volna a Rio de Janeiró-i mérkőzés.
Di María az argentinok szerdai 4-2-es győzelméből három gólpasszal és egy góllal vette ki a részét, az asszisztok közül szinte mindegyik szemkápráztató volt, de a gólja miatt sem kell szégyenkeznie. Az argentin játékos hatalmas kedvvel játszott, a meccs legjobbja volt, mindenkit elhomályosított a pályán. Azt nem tudni, hogy a támadóban mennyire munkálkodott a bizonyítási vágy, ám egy biztos, játéka üzenet értékű volt. Di María a világbajnok németek ellen ugyanis megmutatta, hogy miért is volt hatalmas hiba őt beáldozni James Rodriguezért, akivel bár lehet, hogy több mezt lehet eladni, de hogy nem oszt ki az idény során 20-nál is több gólpasszt, az is biztos. Di María tarthatatlan volt a körülményes németek ellen, azt csinált a pályán, amit csak akart. Az argentin a lassú német védőket játszi könnyedséggel futotta le, labdáinak ahogy mondani szokás szeme volt, egy szóval káprázatos teljesítményt nyújtott. Aki esetleg nem látta a meccset, annak itt egy rövid összefoglaló a di María show-ból.
Di María játékát látva az emberben az fogalmazódhatott meg, hogy bizony nem lenne szívesen Carlo Ancelotti helyében. Az olasz mester akár nézte a mérkőzést akár nem, gyaníthatóan hetek óta veri a fejét a falba, hiszen ha valaki, akkor ő pontosan tudja, hogy mit, pontosabban kit veszített el a Real Madrid di María személyében. Persze ha az embernek egy konok és pénzsóvár ember a főnöke, akkor nem sokat tehet, azzal főz, amije van. Azért könnyeket ne hullassunk Ancelottiért, jelenleg a világ legdrágább keretét gardírozza, igaz nem lehet egyszerű amikor kulcsjátékosokat adnak el vélhetőleg a beleegyezése nélkül. Di María eladása miatt többen burkoltan - például Cristiano Ronaldo - bírálták Florentino Pérezt, ám voltak olyanok is, akik nyíltan - leginkább az újságírók - "nekimentek" a Presidentének a madridi átigazolási politika miatt.
Louis van Gaal és a manchesteri szurkolók viszont dörzsölhetik a tenyerüket, mert jóllehet egyszerre brit- és klubrekordot jelentő összegért (59.7 millió font) került Ángel di María Manchesterbe, ám egy biztos, ha csak évek elteltével is, de végre sikerült megtalálni Cristiano Ronaldo tökéletes utódját, aki méltán viselheti majd a klub ikonikus 7-es mezét.
Euro 2020
Anglia egy félidő alatt lerendezte a meccsét, Modricék a skótok kiütésével másodikak
9 ÓRÁJA
Euro 2020
Löw veszélyesnek tartja a magyarokat, Hummels sem piknikre készül
11 ÓRÁJA