Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

„Kane most biztos azt hiszi, nem is edzettünk” – továbbra is trófea nélkül az angol sztár

Szabó Bence

Frissítve 13/08/2023 - 11:35 GMT+2

Harry Kane első mérkőzésén megszerezhette volna első trófeáját a Bayern München színeiben, a csapata azonban sima vereséget szenvedett a német Szuperkupán a Leipzig ellen. Thomas Tuchel edző sajnálta az angol csatárt, a csapat pedig szerinte hiába készült fel jól a meccsre, nem bírja kezelni a nagy téttel bíró találkozókat.

Harry Kane (FC Bayern München)

Fotó: Imago

Nagyon rosszul mutatott a Bayern, jött is az edzői kifakadás.
Harry Kane-nek sűrű napja volt szombaton. Az angol játékos megszerzését egy elképesztően hosszúra nyúlt átigazolási huzavona után a délelőtt során végre bejelentette a Bayern München, a sztárcsatár elköszönt a Tottenham szurkolóitól, hogy aztán este már pályára is léphessen új csapatában. Első meccsén ráadásul profi pályafutása első trófeáját is egyből megszerezhette volna, a dolgok azonban másképp alakultak.
A Bayern szombat este az RB Leipzig ellen játszotta a német Szuperkupát, és egy elég kellemetlen 0-3-ba szaladt bele. A lipcseiek más az első félidőben kétgólos előnybe kerültek Dani Olmo duplájával, a meccs képén pedig a 63. percben csereként beálló Kane sem tudott változtatni, így a végeredmény is csúnya lett.
Az nem meglepő, hogy a csapattal semmit sem készülő Kane egyelőre idegen test volt a Bayernben és alig háromszor ért labdába a pályán töltött fél órája során. Az már annál inkább, hogy a teljes keret az összeszokottság hasonló szintjét mutatta a meccsen, Thomas Tuchel vezetőedző ki is fakadt a találkozót követően.
„A különbség aközött a forma és hangulat között, amiben vártuk a meccset és amit a pályán mutattunk, egyértelmű. Óriási differencia. Egyelőre nem tudok rá mit mondani, megmagyarázhatatlan számomra. Persze megvoltak a lehetőségeink az első félidőben és könnyű gólt is adtunk az ellenfélnek… az egész olyan volt, mint a Leipzig és mások elleni meccseink az előző szezon végén.”
Szerinte ha valaki – Kane-hez hasonlóan – most találkozott először a Bayern játékával, nagyon rossz következtetéseket vonhat le a csapatról.
Sajnálom Harryt, most biztos azt hiszi, nem is edzettünk az elmúlt négy hétben. Ez így egy nagyon keserű este számára, sajnálom.
Tuchel szerint a csapat teljesítménye nem elvonatkoztatható a mentális nyomástól, ami szintén visszaköszön az előző szezon fontos mérkőzéseiről.
picture

Tuchel és Harry Kane

Fotó: SID

„Nem hiszem, hogy a csapat taktikájával lenne a gond, hiszen ugyanazt játsszuk hetek óta, lényegében azonos kerettel. Egyszerűen az intenzitás nem volt az igazi. Amint van mit veszítenünk, rögtön másképp mutat a csapat, ami nem egy jó dolog.”
A vereség azért is kellemetlen a müncheniek és Kane számára, mert ezzel a legkönnyebb trófeaszerzési lehetőségüket bukták el ebben a szezonban. Márpedig az angol csatárnak továbbra sincs semmilyen csapatsikere a pályafutása során, eligazolásában Németországba pedig fontos szerepet játszott, hogy ezen szeretne változtatni.
Erre viszont most már az idény végéig várnia kell. A Bayern egyértelmű esélyesként kezdi meg a Bundesliga idényét jövő pénteken a Werder Bremen ellen, emellett persze érdekelt lesz a Német Kupában és a Bajnokok Ligájában is. Ha a csapat bármelyik sorozatban nyerni szeretne, egyértelműen jobb játékra lesz szüksége, mint amilyet szombaton mutatott.
Forrás: Goal, Eurosport.de
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés