Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Willi Orbán: "Esélyünk van arra, hogy öt éven belül negyedszer is bekerüljünk a fináléba"

Eurosport Magyarország

Frissítve 02/05/2023 - 10:52 GMT+2

Willi Orbán, az RB Leipzig labdarúgócsapatának magyar válogatott csapatkapitánya nagy várakozással tekint a Freiburg elleni, kedd (ma) esti Német Kupa-elődöntőre.

Willi Orban

Fotó: Getty Images

"Esélyünk van arra, hogy öt éven belül negyedszer is bekerüljünk a fináléba. Óriási lenne, ha ismét bejutnánk a döntőbe. A tavalyi kupagyőzelem az első lépés volt a címek tekintetében, de még éhesek vagyunk a sikerre" - fogalmazott a védő a Kickernek adott interjúban.
Orbán szerint a címvédő nem számít favoritnak az elődöntőben, 50-50 százalék esélyt ad mindkét csapatnak.
"Ha papíron összehasonlítjuk a két csapat piaci értékét, akkor előrébb tartunk, de amikor elkezdődik a mérkőzés, ez mit sem fog számítani. Az lesz a döntő, hogy ki akarja jobban a továbbjutást és ki akar ezért jobban megküzdeni" - mondta.
A két együttes tavaly a döntőben csapott össze egymással - Orbán mellett a jelenleg sérüléséből lábadozó Gulácsi Péter, illetve a másik oldalon Sallai Roland is ott volt a pályán -, a lipcseiek 11-esekkel győztek. Ezúttal várhatóan Szoboszlai Dominik is kezdő lesz az RB Leipzigben.
A keddi csata továbbjutója a június 3-ai, berlini döntőt is jó esélyekkel várhatja, miután a másik ágon - szerdán - a bajnokságban kiesés ellen küzdő VfB Stuttgart és a kilencedik helyen álló Eintracht Frankfurt csap össze egymással.
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés