Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Szoboszlai gólja kiejtette a negyedosztályú csapatot, de azért így sem jártak rosszul

Wojciechowski Patricia

Publikálva 27/10/2021 - 15:22 GMT+2

A negyedosztályban szereplő SV Babelsberg 03 elbúcsúzott a Német Kupától, miután Szoboszlai Dominik góljával a Lipcse a vártnál szorosabb meccsen, de legyőzte a szimpatikusan küzdő kiscsapatot. Ennek ellenére nem járt rosszul a klub, a Bundesliga tavalyi második helyezettje a találkozóból neki járó bevételrészt is a Babelsbergnek adja.

Szoboszlai Dominik

Fotó: Getty Images

A második fordulós vereség után járt egy kis vigaszdíj a negyedosztályú Babelsberg számára, a lipcseiek lemondtak a kupameccs nekik járó bevételrészéről a kis klub javára.

Egy negyedosztályú klub játszott a Bajnokok Ligája résztvevő Lipcse ellen, ennek ellenére a Babelsberg a mérkőzés lefújásáig izgalmassá tudta tenni a találkozót a Német Kupa második fordulójának keddi játéknapján. Szoboszlai Dominik 45. percben szerzett góljával nyerte meg a Lipcse idegenben 1:0-ra az összecsapást. A hangulat mellett a kiscsapat teljesítménye is dicséretre méltó, a Babelsberg számára igazi örömünnep volt a kupameccs, a lipcseiek sem győzték méltatni őket.
A jó élmények mellett egy kis pluszpénzzel is gyarapodott a klub, a Lipcse ugyanis már a találkozó előtt bejelentette, hogy lemond a mérkőzésért neki járó bevételről, és nagyvonalúan átengedi ezt a Babelsbergnek. Alapesetben egy Német Kupa meccsen a bevétel 45-45%-át kapják a klubok, a maradék 10% pedig a Német Labdarúgó Szövetségé, a saját 45%-áról mondott most le a Lipcse, a Babelsberg tehát a bevétel 90%-át megtarthatta.
Az RB Leipzig a koronavírus-járvány okozta nehézségek miatt érezte úgy, hogy segítené a kis klubot.
„Nem sokat kellett azon gondolkoznunk, hogy a jegybevételekről lemondva támogatjuk-e a Babelsberget. Örülünk, hogy ezzel valamelyest hozzájárulunk a klub tehermentesítéséhez, és közben pozitív jelet küldünk az amatőrsportnak”- mondta el Florian Scholz kereskedelmi igazgató.
A Babelsberg hálás a gesztusért, különösen azért, mert mint elismerték, jelentős pluszköltséggel járt nekik egy ilyen szintű rivális elleni kupameccs megszervezése.
Forrás:
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés