A kezdőcsapatokban három magyar kapott helyett: Gulácsi Péter, Willi Orbán, illetve Sallai Roland. Az első félidőben jobban és koncentráltabban futballozott a Freiburg, amely egygólos előnyre tett szert a 19. percben, ugyanis Sallai passzából Maximilian Eggestein lőtt gólt 18 méterről. A magyar játékosnak a kezére pattant a labda, de a játékvezető nem ítélte szabálytalannak.
Az 57. percben a lipcseieknél kiállították az utolsó emberként szabálytalankodó Marcel Halstenberget. Néhány perccel később az egyenlítés reményében beállt Szoboszlai Dominik. A Leipzig játéka ugyan nem lett jobb, de teljesen váratlanul a 76. percben mégis egyenlített úgy, hogy Orbán kapu előterébe fejelt labdájára Christopher Nkunku csapott le. A rendes játékidő hajrában lecserélték Sallait, aki így a hosszabbításban már nem volt a pályán. A ráadásban az emberelőnyben futballozó Freiburg járt közelebb a gólhoz, kétszer is a kapufa segítette ki Gulácsit, így a 11-esekre maradt a döntés. A párbajban aztán 4-2-re a Leipzig bizonyult jobbnak, a magyarok közül Orbán értékesítette a maga kísérletét.
Mindkét csapat első kupadiadaláért küzdött, a Leipzig 2019 és 2021 után a harmadik döntőjében már elhódította a trófeát.
Bundesliga
"Az én történetem itt a klubnál még nem ért véget: többet akarunk" - hosszabbított a Lipcse sztárja
23/06/2022 10:56
Korábban a magyarok közül Fazekas Árpád, Détári Lajos és Lisztes Krisztián tudta megnyerni csapatával a Német Kupát. A válogatott kapusa 1957-ben a Bayern Münchennel, az ötszörös világválogatott Détári 1988-ban az Eintracht Frankfurttal nyert, utóbbi egyúttal a győztes gólt is szerezte szabadrúgásból. Lisztes kétszer is eljutott a döntőbe, de az 1996/97-es kiírásban nem kapott játéklehetőséget a VfB Stuttgartban, míg 2004-ben súlyos sérülése miatt nem tudott pályára lépni a döntőben a Werder Bremen színeiben.

Forrás: MTI
Labdarúgás
Xaver Schlager az RB Leipzignél folytatja
17/06/2022 16:58
DFB-Pokal
Gulácsi: "Óriási nagy dolog, hogy megszereztük az első trófeát a klubunk rövid történetében"
22/05/2022 11:32