Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetőedzője szerint a következő 10-15 évben az Union Berlinnel közösen kellene megírniuk az élvonalbeli fővárosi rangadók történetét, mert "az mindenkinek jó lenne", ha ez a két együttes rendszeresen összecsapna a labdarúgó Bundesligában.

"Nagyon jó munkát végeznek, fontos a számukra, hogy a következő tíz évben az első osztályban maradjanak, valamint nemzetközi tapasztalatot is gyűjtsenek. Nekünk szintén" - jelentette ki a magyar szakember, aki vasárnap vendégeskedik csapatával az Union Berlin otthonában.
Dárdai szerint a városi riválisnál nem akkor indult el a fejlődés, amikor az együttes 2019-ben feljutott az élvonalba, hanem "abban a pillanatban, amikor a szurkolók megépítették a stadiont". Az Union szurkolói 2009-ben önkéntes alapon vettek részt a klub arénájának felújításában, ez pedig a korábbi magyar szövetségi kapitány szerint "energiáról és akaratról" tanúskodik.
OTP Bank Liga
Súlyosan megsérült a Ferencváros válogatott középpályása
5 ÓRÁJA
A Bundesligában 26 forduló után hetedik helyen álló Union Berlinnek még van esélye arra, hogy nemzetközi kupaszereplést érő helyen zárja a bajnokságot.
https://i.eurosport.com/2021/03/20/3015065.jpg
"Pozitív irányba mutat a klub stratégiája, és a saját kezükben van a sorsuk" - jelentette ki Dárdai, aki szerint a jelenlegi, rendkívül erős mezőnyben a 10. helynél előrébb végezni mindenképpen "csúcsminőségű munkáról" árulkodik.
A Bundesligában eddig háromszor találkozott egymással az Union és a Hertha, és mindegyik összecsapást a házigazda nyerte: 2019-ben az Union, tavaly pedig kétszer a Hertha győzött.
Dárdai január 25-én vette át a kiesés elől menekülő Hertha irányítását, mellyel azóta két győzelem és egy döntetlen mellett öt meccset elveszített. A Hertha most a 14. a tabellán, előnye csupán egy pont az osztályozós, 16. pozícióban lévő Kölnnel szemben.
A berlini városi rangadót vasárnap 18 órakor rendezik.
Tokyo 2020
Tokió 2020 - Labdarúgás - Spanyolország-Argentína összefoglaló
TEGNAP 13:31
Tokyo 2020
Tokió 2020 - Labdarúgás - Németország - Elefántcsontpart összefoglaló
TEGNAP 12:20