A német Bild beszámolója szerint kedd délután fél négykor még a Mainz csapat sem tudott arról, hogy néhány órával később egy csatárral kevesebb lesz a keretükben.
A lap úgy tudja, a megállapodást nem sokkal este hat előtt véglegesítették, és ennek értelmében a 78-szoros válogatott játékos azonnal átkerül a FC Basel csapatához.
A németek úgy tudják, Szalai klubváltásának hátterében az állt, hogy játékos szerette volna hosszabb időre biztosítani jövőjét.
UEFA Nations League
Szalai Ádám provokációnak nevezte az angol szurkolók viselkedését, a csapat pedig ismét bizonyított
15/06/2022 06:16
A Mainz csapatával között megállapodás idén június 30-áig szól, és a Bundesliga-klub vezetősége állítólag szerette volna felmérni a csatár műtét utáni állapotát, mielőtt a folytatásról döntött volna.
Ezzel szemben a Basel már most hajlandó volt másfél éves szerződésk kínálni Szalai Ádámnak, és egy 34 éves játékos számára ez a fajta biztonság érthetően fontos lehet.
Amennyiben a transzfert hivatalosan is megerősítik, véget ér Szalai második mainzi periódusa. Először 2010 és 2013 között volt a német klub játékosa, majd a Schalkénál, a Hoffenheimnél és a Hannovernél tett kitérő után 2019-ben tért vissza a csapathoz.
Szalai Ádám összesen 131 mérkőzést játszott a Mainz színeiben, és 25 gólig jutott.
UEFA Nations League
Újabb nagyszerű eredmény, megint pontot szerzett a magyar válogatott
11/06/2022 21:05
UEFA Nations League
"Szeretnénk megmutatni, hogy nem csak véletlen volt a megérdemelt győzelmünk" - jön az olasz-magyar!
06/06/2022 18:02