Hollandia ellen nem volt gond, ma este viszont már tétmeccsen kell pályára lépni Oslóban.
Egy olyan norvég válogatott ellen, melyet 77 éve nem tudott legyőzni az olasz csapat idegenben.
Ahogy a Gazzetta fogalmazott: "Conte queste conta" vagyis "Conte, ez már tényleg számít".
Labdarúgás
Tokió 2020 - Australia - Great Britain - Labdarúgás – Olimpiai főhírek
2 ÓRÁJA
Az Eb-selejtezőre való  felkészülés egyáltalán nem mondható problémamentesnek, hisz a Chiellini-ügy (a Juve játékosát sérülése ellenére is a keret mellett tartott volna a kapitány) és Claudio Lotito személye is zavart okozott.
Hogy miért kerül szóba a Lazio elnöke?
Carlo Tavecchio (az új FIGC elnök) jó barátjaként Lotito már Bariban is mindenhol feltűnt a válogatott közelében. Az öltözőbe ugyan nem ment be, de ott ült a kispadon és még a válogatott melegítőjét is viselte (hivatalos magyarázatok szerint kizárólag azért, mert hideg volt, és a Lazio elnökénél nem volt meleg ruha....). A sajtó információi szerint sok játékost - főleg a Romás De Rossit - zavarta Lotito jelenléte, aki Norvégiába is a válogatottal egy repülőgépen utazott.

Antonio Conte 1998 után az első olasz kapitány volt, aki győzelemmel kezdett. Ma este Osloban, már Eb-selejtező vár a válogatottra

Fotó: Eurosport

Ezek után Conte nem győzte hangsúlyozni, hogy ő egy minden szinten összetartó válogatottban gondolkozik, melynek a Juventusnál megszokottakhoz hasonlóan a védekezés lehet az egyik erőssége. Ne felejtsük el, Conte úgy nyert zsinórban három bajnoki címet, hogy mindig az ő csapata kapta a legkevesebb gólt (2012-ben: 20-at, 2013-ban: 24-et, 2014-ben: 23-at).
Oslóban várhatóan a Ranocchia-Bonucci-Astori hármas kezd hátul (Chiellini ugye sérült), míg a hollandok kiválóan játszó Darmian és De Sciglio lesz a két szélső. Elől marad a Zaza-Immobile csatárkettős, amely Bariban nagyon meggyőzően teljesített.
A középpályán ott lesz Florenzi is, aki Conte és az olasz sajtó elképzelései szerint azt a szerepet kell, hogy betöltse, amit Vidal a Juventusban.

Norvégia-Olaszország /Oslo, 20.45/. A várható kezdőcsapatok. (Grafika: La Gazzetta dello Sport)

Fotó: Eurosport

Labdarúgás
Kleinheisler gólja továbbjutást ért csapatának
16 ÓRÁJA
Labdarúgás
Kettős vereséggel búcsúzott a Puskás Akadémia
17 ÓRÁJA