Az előttünk álló Bundesliga szezon legnagyobb esélyese ismét a Bayern lesz. Nem elég, hogy a legnagyobb rivális Dortmundnál is majdnem kétszer értékesebb keretből „gazdálkodhat” Guardiola, a többieknél átlagosan nyolcszor-kilencszer nagyobb a költségvetés, így alighanem nyolc-kilenc fordulónként jöhet egy meglepőbb eredmény. És ebben az esetben a döntetlen is ide tartozna.
Az átigazolási időszak a Dortmunddal egyetemben csendesen zajlott. Csak három érkező és három távozó a mérleg. Van Buyten már csak életkora miatt is (36) számíthatott arra, hogy nem hosszabbítanak vele, bár ha azt vesszük, hogy vb-negyeddöntős védőről beszélünk, aki a meccsek harmadán ott volt tavaly is a pályán, akkor beleférhetett volna még egy év, ám alighanem kell a hely a fiatalabbaknak. Mario Mandzukicból egyszerűen találtak egy jobb kiadást a gólkirály Robert Lewandowski személyében, ráadásul előbbiért kaptak 22 millió eurót, utóbbi pedig ingyen érkezett. Nem rossz üzlet, főleg, ha az alábbi összehasonlítást is hozzá tesszük. Lewandowski abban a labdaszerzésben múlja fölül leginkább horvát kollégáját, ami a Guardiola-féle játék egyik meghatározó eleme.

Fotó: Eurosport

DFB-Pokal
Gulácsiék legyőzésével ötödször kupagyőztes a Dortmund
11 ÓRA
Jött még Juan Bernat  a Valenciából, az évek óta problémás szélső védő posztra, hogy legyen már Alaba és Rafinha helyén is versenyhelyzet, viszont távozott Toni Kroos, ami talán a legmeglepőbb abból a szempontból, hogy ő még karrierje csúcsához közelítve, egy abszolút jól sikerült vb után int búcsút. Ezzel korábban már bővebben foglalkoztunk. Az ő helyén akár Sebastian Rode is szerepet kaphat, bár sokkal valószínűbb, hogy inkább a kispadra kerül a Frankfurttól szintén átigazolási díj nélkül megszerzett középpályás.
A nagy kérdés, hogy pár héttel egy vb-győzelem után, rövidre szabott felkészülési és feltöltődési időszakot követően hogyan áll majd frissesség és motiváció terén a csapat? Hiszen a játékosok többsége most már mindent megnyert, amit labdarúgó megnyerhet, igazi vérfrissítésen pedig nem esett át a keret. Ebből a szempontból is van miben bizakodniuk a szurkolóknak, hiszen Pep Guardiola a Barcelonánál már átélt hasonlót, a 2010-es vb után. Akkor is tele volt a keret friss vb-győztesekkel (most hatan lesznek), és akkor sem volt sok idő a következő idényig. A Barca mégis bajnok, sőt BL-győztes is lett, a triplázáshoz sem kellett sok (csak hosszabbítás után nyert a Real a Spanyol Kupa fináléjában.)
A kezdet viszont nem tűnik könnyűnek. Előbb a Dortmund elleni Szuperkupa döntő (augusztus 13.), majd a Wolfsburg (aug. 22.) és a Schalke (aug. 30.) adja a menüt. Ha azt vesszük, hogy Rummenigge már bepróbálkozott a többi klubvezetőnél egy halasztási kérelemmel (amit annak rendje és módja szerint szépen el is utasítottak), nagyon ne lepődjünk meg, ha nem a legerősebb Bayernt látjuk a nyáron. Alighanem ráér később is rákapcsolni, és ha a lengyel egyszer beindul...
Premier League
Guardiola zseniális változtatásai vezették újra a csúcsra a Cityt
12 ÓRA
Premier League
Laporte-nak nem maradt több ideje, ezért választotta Spanyolországot
16 ÓRA