Valahogy kódolva volt, hogy ez a nyár nem érhet véget csak annyival, hogy Messi eligazolt a Barcelonából.

Ellentmondásos dolog a labdarúgó átigazolási piac működési mechanizmusa. Amíg egy-egy üzlet képes napokig, akár hetekig is “kiérlelni” magát, míg végre eljut a szerződéskötésig, addig mások jóformán pillanatok alatt jutnak révbe. Utóbbira tökéletes példa az alig 24 órája köttetett Cristiano Ronaldo-üzlet, ami visszarepítette a portugál klasszist korábbi sikerei színhelyére.
Gondoljunk csak bele, alig egy nappal a hivatalos bejelentést megelőzően minden emberi számítás azt prognosztizálta, hogy Cristiano Ronaldo elhagyja a Juventust és a Manchester City-hez igazol. Amikor péntek délután már arról szóltak a hírek, miszerint CR már elbúcsúzott torinói társaitól, illetve az öltözőszekrényét is kiürítette, úgy hihettük, hogy a korábbi spekulációk érvényre jutnak. Olaj volt a könnyed elméletek tüzére Massimiliano Allegri péntek napközbeni nyilatkozata, aki megerősítette, Ronaldonak “nem áll szándékában” a Juventus kötelékében maradni, ennél fogva a klub sem áll a játékos útjába.
Serie A TIM
Ibrahimovic asztalt borogatva mondott nagy győzelmi beszédet
EGY ÓRÁJA
Itt akár párhuzamot is húzhatnánk Allegri és Leonardo, a PSG sportigazgatójának narrítvája között, aki hasonló módon tálalta csapata és Kylian Mbappé lehetséges elválásáról szóló híreket. Csakhogy az az üzlet, jelen állás szerint, egyelőre nem köttetik meg, CR átigazolása mégiscsak megvalósult, igaz, korántsem abba az irányba, ahova az elmúlt 24-48 óra hírei alapján várhattuk.
Cristiano Ronaldo ugyanis hazatért, két éves szerződést kötött a Manchester United csapatával. Hogy Manchester vörös felének kirakatcsapata a pénteki nap mely részében szállt be a játékos kegyeiért folytatott harcba, arról nem szól a fáma, azt azonban komolyabb háttérinfó nélkül is könnyű kitalálni, hogy amint a klub ezt megtette, onnantól kezdve raja kívül más opció nem volt a pakliban. Mindez pedig annak fényében is világos, hogy britó sajtóhírek szerint amint a United feltűnt a színen, a City, hiába volt már meg az egyezség Jorge Mendes-zel, CR ügynökével, mégicsak hátralépett.
A Manchester Unitednek pedig elemi szüksége volt egy komoly löketre, a csapat és a klub ugyanis kis túlzással még mindig Sir Alex Ferguson 2013-as távozását nyögi. Azóta a klub rég nem látott mértékben fogyasztotta az edzőket az eredmények azonban csak nem akartak jönni, vagy legalábbis nem abban a mértékben, ahogyan azt a United szurkolók elvárták volna. A klub élén immáron huzamosabb ideje egy korábbi legenda, Ole Gunnar Solskjaer áll, ideje volt tehát a pályára is visszahozni valakit, aki igazán magának érezheti a klubot, és akit a szurkolók is valóban egynek érezhetnek közülük. Nem véletlen, hogy a civilben a Sky Sports szakértőjeként dolgozó, korábbi United-legenda Gary Neville is boldogan nyugtázta a transzfert:
“Fantasztikus fejlemény. Egy kicsit nosztalgikus Ronaldót visszahozni az Old Traffordra, de valljuk be, drámai lett volna őt látni City mezben pályára lépni. A Unitednek versenyre kell kelnie a Chealsea-vel és a Manchester Cityvel, az a tény, hogy a keretünket egy ilyen legendával erősítettük meg, óriási reményekkel tölt el a következő szezonra vonatkozóan.”

Cristiano Ronaldo és Gary Neville

Fotó: PA Sport

A korábbi angol válogatott védő hozzátette, irigykedve figyelte a Premier League múlt heti első fordulójában a Chelsea, a City és a Liverpool új szerzeményeit, most azonban Ronaldo leigazolásával a United is gúritott egy jókorát, amivel bőven versenyképes lehet a fenti csapatok ellen. S hogy ez a gúritás mekkora jelentőséggel bír, arról is a Sky Sports helyszíni beszámolója nyújthat segítséget. A tekintélyes angol sportcsatorna United-szakos tudósítója ugyanis tudni véli, hogy a hivatalos bejelentés annak ellenére is megtörtént péntek este, hogy “csupán” a klubok közötti egyezség köttetett meg, magyarul Ronaldo még nem állapodott meg a csapattal heti fizetésében. Ez utóbbi azért is fontos, mert láttunk már olyan kútba esett transzfert, ami épp a személyes feltételeket érintő egyezség hiányában hiúsult meg, ezzel szemben itt akkora bizalom él a játékos irányából a klub felé, hogy Ronaldo tulajdonképpen “odabízta” ezt a részét a történetnek.
Az biztos, hogy Ronaldo érkezésével a United nem csak egy játékost, hanem jóadag maximalizmust is igazolt, a szezon során pedig kiderül, hogy mindez milyen eredményekhez lehet elegendő.
Forrás, részben: Sky Sports
Premier League
Ismerős összeomlás az Arsenalnál, de a jövő mégsem néz ki rosszul
4 ÓRÁJA
Bundesliga
Régi-új edző veszi át a Dortmund kispadját
5 ÓRÁJA