Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A kupameccs, amit mindkét fél elveszített - Szurkolóik miatt bűnhődik két francia csapat

MTI

Frissítve 27/12/2021 - 19:25 GMT+1

Az Olympique Lyont és az FC Paris-t is kizárták a Francia Kupából

Ausschreitungen beim Pokalspiel zwischen dem FC Paris und Olympique Lyon

Fotó: Getty Images

Szurkolói rendbontás miatt az Olympique Lyont és a másodosztályú FC Paris-t is kizárták a labdarúgó Francia Kupából.

A két csapat december 17-ei, egymás elleni mérkőzését hivatalosan mindkét klub vesztesen zárta, azaz kiesett - döntött hétfőn a szövetség fegyelmi bizottsága.
A legjobb 32 közé jutásért rendezett fővárosi meccs 1-1-es állásnál félbeszakadt a szünetben, mert a két együttes szurkolói petárdákat lőttek egymásra, egy részük pedig a játéktérre menekült a rendőrségi beavatkozás elől.
A FC Paris következő öt hazai találkozóját semleges helyszínen köteles megrendezni, emellett 10 ezer eurós bírságot is kapott, míg a Lyon szurkolói a mostani szezon végéig nem kísérhetik el idegenbe kedvenceiket, legalábbis nem lehetnek ott a lelátó azon részén, amelyet a vendégdrukkereknek tartanak fenn. A klub 52 ezer eurós bírságot is fizet, és felfüggesztve a kupa következő idényéből is kizárták.
A mostani szezonban szurkolói rendbontás miatt már félbeszakadt az OGC Nice-Olympique Marseille, az RC Lens-Lille OSC és az Olympique Lyon-Olympique Marseille meccs is, de Montpellier-ben, Angers-ban, és St. Étienne-ben is voltak lelátói zavargások.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés