Pénteken kezdődtek a negyeddöntők, és kétség kívül a costa rica-i válogatott okozhatja a legnagyobb meglepetést azzal, ha legyőzi Hollandiát. Miután három európai válogatott: Olaszország 1-0, Anglia 0-0 és Görögország 1-1 ellen már bizonyított, van realitása az újabb „csodának”. Már ha ez az állítás így egyáltalán értelmezhető.
Az eddig is látszott, hogy noha vannak ügyes játékosok a támadó szekcióban is: Ruiz, Bolanos, Campbell, a meccseit elsősorban remek védelmének köszönhetően hozta a közép-amerikai csapat. Itt játszik a keret két olyan játékosa, akik európai top-bajnokságokból érkeztek. Junior Diaz, a Mainz védője, és Keylor Navas a Levante hálóőre.
Utóbbi a torna egyik legjobb kapusává nőtte ki magát. (Persze Tim Howard rekordjával azért nem ért egy szintre.) Hogy ez meglepetésnek számít- e? Nos, aki követi a komolyabb bajnokságok történéseit, azoknak aligha. A whoscored.com adatbázisa alapján - amely egyébként mérhető és így eléggé objektív statisztikai mutatók alapján értékeli a játékosok teljesítményét - ő volt a mögöttünk hagyott 2103-14-es idény legjobb Európában védő kapusa. Olyan játékosokkal kerülve egy álomcsapatba, mint Chiellini, Gerrard, Ronaldo vagy Messi. A görögök elleni nyolcaddöntőn is ő volt, még úgy is csapata legjobbja, hogy Sokratis gólja előtt hibázott.
Labdarúgás
Végre kiderül, melyik a kevésbé rossz csapat Észak-Londonban
3 ÓRÁJA
Talán nem véletlen, hogy egy emberként jajdult fel mindenki Costa Ricában, amikor megtudták, hogy egy edzést ki kellett hagynia. Ám a hírek szerint játszhat a szombati, Hollandia elleni mérkőzésen.
Az sem véletlen, hogy a kapusát, Courtoist „vesztő” Atletico Madrid már ajánlatot tett érte, 10 millió euróért jövőre akár a Bajnokok Ligájában is láthatjuk.
Azt pedig már májusban bizonyította, nem akármilyen reflexei vannak, legyen az akár normál labda, vagy 160 km/h-val közelítő teniszlabda...
Serie A TIM
Egy kulcsemberét elveszítette, de megszerezte a három pontot a Juve
4 ÓRÁJA
Labdarúgás
Bejelentette visszavonulását a franciák klasszis labdarúgója
4 ÓRÁJA