Már a döntő előtt megválasztották a Brazíliában zajló labdarúgó Copa America legjobb játékosát, a fináléba jutott két csapat emblematikus futballistáját, az argentin Lionel Messit és a brazil Neymart.

A dél-amerikai sportági konföderáció (CONMEBOL) szakértői bizottsága azzal indokolta a szombati döntést, hogy a torna minden eddigi mérkőzésén mindketten bizonyságot adtak kiváló képességeikről, mind technikai, mind pedig taktikai értelemben, valamint a labdás és a labda nélküli mozgás tekintetében.
"Emiatt lehetetlen csak egyetlen legjobb játékost választani, így ezen a tornán ketten érdemelték ki ezt az elismerést" - írta közleményében a bizottság.
Labdarúgás
Messi igazán különleges üzenetet kapott: Ferenc pápa egy videóban mondott neki köszönetet
23/10/2021 11:54
A hatszoros aranylabdás Messi négy gólt szerzett és ötöt készített elő az idei Copa Americán, míg Neymar kétszer volt eredményes és három gólpasszt adott.
A döntőt Rio de Janeiróban, helyi idő szerint szombaton 21 órától, közép-európai idő szerint vasárnap éjjel 2-től rendezik. Messi az első nagy nemzetközi trófeáját nyerheti az argentin válogatottal, míg Neymar és a brazilok hazai környezetben védenék meg címüket.
Forrás: MTI
Labdarúgás
Messi igazán különleges üzenetet kapott: Ferenc pápa egy videóban mondott neki köszönetet
23/10/2021 11:42
UEFA Bajnokok Ligája
Ha nincs Messi, majd onnan jön a Barca-gól, ahonnan kevesen várták
20/10/2021 19:34