Egy szövetségi kapitány kinevezését - legyen szó nagyjából bármelyik országról - általában kritikákkal szokták illetni. Ez jelen pillanatban az olaszoknál sincs másként. Sportszakmailag gyakorlatilag lehetetlen belekötni Antonio Contéba (az elmúlt évek legeredményesebb olasz edzője, ráadásul kellően fiatal), így egyesek elővették a fizetését. A kiemelkedően magas fizetését.
Conte ugyanis (bónuszok nélkül) bruttó 6,4 millió eurót keres évente. Ez pedig azt jelenti, hogy a jelenleg alkalmazott kapitányok közül, csak Fabio Capello előzi meg. Conte kézhez kapott 3.7 milliós fizetésének nagyjából felét, a Puma állja. Ehhez jönnek hozzá a különböző bónuszok. Sikeres Eb-kvalifikáció esetén, 500.000 euró jár az új kapitánynak.
Az olasz szövetség egyik főszponzora, eléggé "benne volt" Conte megszerzésében. A német sportszergyártó cég 2003 óta partnere a válogatottnak, a legutóbbi 3 éves időszakban például 55 millió euróval támogatta az olasz csapatot. Ez az összeg a jövő évtől egészen 2018-ig, 20%-al emelkedik. Meg kell becsülni ezt a támogatást, hisz Olaszország csak 14. a világranglistán, és nem élte túl a csoportkört a nyári világbajnokságon. A legutóbbi BL szezonban egyetlen olasz csapat sem jutott el a negyeddöntőig...
Labdarúgás
Közel a BL-induláshoz a szezon meglepetéscsapata, az edző mégsem marad
14 ÓRA

Grafika: La Gazzetta dello Sport

Fotó: Eurosport

Az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) a tavalyi évben 173,7 millió euróból gazdálkodhatott. Az összeg legnagyobb része (68.7 millió euró) az olimpiai bizottságtól, 35.4 millió euró pedig a szponzoroktól érkezett.
A válogatott 81.9 milliós bevétellel zárta a 2013-as idényt, ez az összeg a következő tételekből állt össze: 1,2 millió: a barátságos meccsek bevétele., 3,5 millió: FIFA/UEFA bónuszok., 2,4 millió: jegybevétel., 35,4 millió: szponzorok., 39,4 millió euró: tv-s bevételek.
Antonio Conte szeptember 4-én Bariban, a holland válogatott ellen mutatkozik be a válogatottnál. Első tétmérkőzése öt nappal később, a norvégok elleni idegenbeli vb-selejtező lesz.

Ez a csapat kezdhetne Hollandia ellen. (Grafika: La Gazzetta dello Sport)

Fotó: Eurosport

Labdarúgás
Elhúzódó bajnokavatás, éleződő kiesési csaták
16 ÓRA
Labdarúgás
Fegyveres betörők rabolták ki az AS Roma sztárját
19 ÓRA