Tavaly történelmet írt a Liverpool, hiszen – mivel minden sorozatban eljutottak a döntőkig – a szezon maximális meccsszámát teljesítették. Ezek után természetesen csalódás volt a Vörösök számára, hogy „csak” a Ligakupát és az FA Kupát tudták megnyerni. A bajnokságban mindössze egy ponttal maradtak le a City mögött, így idén nem is lehet más a céljuk, mint, hogy a Premier League-t is megnyerjék.
Ilyen kis különbségnél nehéz kiemelni egy olyan területet, ami miatt eldőlhetett a végső győzelem, de azt azért meg lehet állapítani, hogy a Liverpool a nagy meccseken nem tudott úgy dominálni, mint a kisebbek ellen. A bajnokság legjobb 4 csapata ellen nem sikerült nyerniük, ráadásul a Chelsea ellen a Ligakupa és FA Kupa meccseiken sem sikerült gólt lőniük. Sadio Mané távozását követően pedig már semmi kétség nem maradhatott; a Liverpoolnak egy igazi góllövőre van szükséége.
Januárban hiába szerezték meg Luis Diazt, Klopp és a vezetőség nem találta elég erősnek a Diogo Jota, Mohamed Salah, Diaz hármast, így 85 millió fontért megvették a Benficától Darwin Nunezt.
Turkish Süper Lig
Játékosként csodagyereknek tartották, 33 évesen edző lett belőle - A Nuri Sahin-sztori
08/08/2022 16:40
Nunez neve több csapatnál is felmerült, de végül a Pool hamar lépett és klubrekordot sem sajnált érte kifizetni. Az uruguayi tavaly 34 gólt lőtt a portugál csapatban, de ennek ellenére sokakat meglephetett, hogy többet fizettek érte, mint például Haalandért a Manchester City.
Áprilisban a Benfica a Liverpool ellen esett ki a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, amikor Klopp külön dicsérte a mindkét meccsen gólt szerző Nunezt:
Elég jó kis játékos, nem? Persze már tudtam korábbról is, hogy jól tolja, de most nagyjából az egész meccset az orrom előtt játszotta végig, láttam milyen jól megbirkózott Konate fizikai erejével is. Nem csak, hogy erős, de gyors is és nagyon higgadt maradt a befejezéseknél. Mindig is mondtam, hogy ha egészséges tud maradni, akkor remek pályafutás lehet előtte.”
Nunez számára nagy ugrás lesz a Premier League, és persze az ára sem csökkenti a vele szembeni elvárásokat. Az előszezonban már kapott is azért, mert ziccereket hagyott ki, de aztán a kritikák hamar elhallgattak, amikor a Lipcsének 4 gólt rúgott. Nunez nem is fogta vissza magát, egyértelműen üzent a meccs után.
Nunez 2021-ben egy időre fel is függesztette a különböző internetes felületeken a megjelenését, de most elmondta, hogy nem tervez ilyet. Klopp természetesen a folyamatos online sértegetésekről is elmondta a véleményét:
„Sokan hiszik, hogy azért, mert ezek a játékosok hatalmas pénzeket keresnek, nem is igazán érzik, hogy nyomás lenne rajtuk. Persze ez egyáltalán nincs így, ezért különösen fontos, hogy már az elején jól menjen nekik a pályán. A fiatal játékosok bizony olvassák, amiket róluk írnak, még ha nem is túl okos ezt tenni. Sokakat befolyásol sajnos… Teljesen felesleges már most lehúzni Darwint. Más típusú csatár, mint az eddigi játékosaink, de ő is nagyon jó.”
Nunez kiszolgálására remélhetőleg nem lesz panasz, hiszen Thiago és Trent Alexander Arnold mellett egyre nagyobb szerepet kaphat Harvey Elliot is. Ha az uruguayi idén is meg tudja őrizni a higgadtságát a kapu előtt, akkor valószínűleg komoly harcban lehet a gólkirályi címért is.
A nagy kérdés persze az lesz, hogy a legfontosabb meccseken képes lesz-e végre valaki feltörni az ellenfél védelmét. Szombat este a Manchester City ellen talán már láthatunk is az új csatársorból valamit, de akkor sincs semmi ok a kétségbeesésre Liverpoolban, ha ez még nem jön össze azonnal, hiszen májusig még sok lehetőség lesz a javításra.
Forrás: eurosport.co.uk
Premier League
Újabb kulcsjátékos dőlt ki, lassan elfogy a középpálya Liverpoolban
07/08/2022 12:12
Premier League
Nunez góllal és gólpasszal mutatkozott be a PL-ben, a Pool mégis botlott Londonban
06/08/2022 13:42