0. perc Őszintén szólva nem sok szereplőt tudtam volna felsorolni a Chile - Ausztrália meccsről, Alexis Sanchezen, Cahillen és Brescianón kívül nem hallottam a neveket. De hát éppen ettől szép a foci VB, hogy a magamfajta, európai focin kívül kevéssé érdeklődő csávó rengeteg újdonsággal találkozik. A szokásosan parádésan előadott himnuszok alatt kiderül, hogy a Nő szerint a bentlakásos iskolások játszanak az utcakölykökkel.
1. perc A spanyolok Irapuatója után itt Európában azt hiszem, kevesen maradtak ébren ezért a meccsért, például nem számítottam a szembeszomszédtól b-meg Torres-szerű üvöltésekre. Arra viszont igen, hogy a chileiek néhány góllal eltángálják őket, bár mit lehet tudni, a felvezetésben az mondták, hogy az auszik már egy hónapja a helyszínen akklimatizálódnak. Nem sok ez egy kicsit?
10. perc Nem történik semmi, ezért a Nő megmutatja nekem ezt, mondván, hogy a chileiek átlag másfél fejjel alacsonyabbak. Igazából nem sokkal nagyobbak, megnéztük a wikin, majdnem random mintavétellel tudományosan, mégis úgy tűnik.
Tokyo 2020
A házigazda Japán tizenegyesekkel verte Új-Zélandot - Összefoglaló
TEGNAP 14:01

A védők tömkelege, és az első gól

Fotó: Eurosport

GÓÓÓÓÓL! 12. perc Miért nem vette el senki a labdát a chileiektől? Kb. hatan állták körül és nézték végig, ahogy hárman küzdöttek a lasztiért, és végül Alexis Sanchez passzolta be. Az ausztrál védelem felidézte a spanyolokat a 80. percben.
GÓÓÓÓÓÓL! 14. perc Megint a helyzet "magaslatán" a sárga védők. Ahogy Valdíviához került, tuti volt, hogy belövi, lehetőleg valamelyik kapufa közelébe. Így is lett.
18. perc Ollézik a közönség. Hiába vannak itt egy hónapja az ausztrálok, nem váltak kedvencekké. Persze a nézők 90%-a chilei.
26. perc Halovány támadgatások után az ausztrálok már az ötösig is eljutnak egy egész pofás akció végén, egy kis lökés, a csatár kirúgja bedobásra, és utána esik el. Előbb kellett volna, hátha!
30. perc Legalább fél percig volt a labda az ausztráloknál, és 7-8 jó passzt is bemutattak. Aztán jött egy rossz, és vége.
31-33. perc Chile egy elég komoly labdabirtoklással válaszol: kb. két percig nem ért hozzá ausztrál. Igaz, a dél-amik a 16-ostól visszavitték a labdát a saját térfél közepére, de aztán megint előrelendültek, és lett belőle szöglet. Ártalmatlan. Az ausztráloknak jó a kétgólos vereség? Hm-hm.

Cahill fejes gólja

Fotó: Eurosport

35. perc A Nővel egyetértésben a beívelésekben látjuk az ausztrálok esélyeit. Igazunk lett, mert GÓÓÓÓÓÓL! Cahill, ki más? Korábban is jött egy beívelés, de abból nem lett jó fejes, Cahill viszont jó lasztit kapott, jól helyezkedett, közelről, üresen fejelt, 2-1. 1-2 perce a chilei kapus csúnyán eladta a labdát, bőven van még gól a chilei védelemben.
36. perc Cahill és Leckie majdnem összehozta az egyenlítést. Nem baj, mert a Nő már majdnem elaludt. De most pörgés van, mert Chile is támad, szögi. Bocs, sarokrúgás. 20 perc unalom után csak felpörög a meccs a félidő végére.
45+1. perc Veszélyes helyről szabadrúgás, cseles passzkombináció, a veszély elmarad.
Félidei gondolatkísérlet: A chileiek kicsit gyorsabbak, valamivel ügyesebbek, viszont lepattannak az ausztrálokról, akik ha nem ügyetlenkednek többet a folytatásban, akkor éppen kihozhatják döntetlenre a meccset. Chile pont annyival ível többször a kelleténél, ahányszor ível.
53. perc Gól, de nem adja meg a bíró. Les volt, tényleg. Gyönyörű, lőtt, lapos beadás (röplabdában ilyen a szúrt feladás), remek fejes Cahilltől, de marad a 2-1. - Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy 2-2 lesz. Nő: - Én sem. Ásít.
56. perc Nem tudom melyik ausztrál minden további nélkül bekocog a bal oldalon a labdával a 16-os csücskéig, aztán belebotlik, odaadja egy barátjának, az keresztbe ível, Cahill nem tud fejelni, Bresciano viszont kapásból lő egy jófélét. Nagy védés!

Vargas próbára tette a gólvonal-kamerát

Fotó: Eurosport

61. perc Majdnem 3-1! Óriási passz a védők mögé, Vargas elpöcköli a kapus mellett, de lassú a labda, a gólvonalról ment a védő. Végre megint lehet használni a goal-line tekknolodzsit, de szabad szemmel is bőven látszott, hogy nem volt gól. Csípte a gólvonal elejét a labda, hiányzott úgy fél méter. Nő szerint fontos, hogy ki mentett: Wilkinson.
66. perc Hú, ez most izgi volt, de nem tudok vakon gépelni, mire részletezném, vége lenne a meccsnek. Nem volt kapura lövés, ez a lényeg. 1 támadás itt, 1 ott.
70. Megint beívelés, Cahill jó helyen, fölé, naná, hogy fejjel. Pedig nem egy óriás a jó öreg, 178 centi.
Kezdem úgy érezni, hogy az ausztrálok jobban bírják szuflával. Igazából az első negyed óra két ügyetlenkedése óta kiegyenlített a meccs, és a második félidőben egy icipicivel tán jobban is játszanak. Chile kissé húzza már az időt. És 2-3 embernél több nem megy már át a túlsó térfélre. Azt nem lehet mondani, hogy az utolsó percek ausztrál tűzijátékot hoztak volna. Próbálkoztak, nyomultak, de Chile betömörült. Gólhelyzet, sőt, kapura lövés nem volt az utolsó 20 percben. Cahill próbálkozott egy ügyetlen műeséssel, de megúszta sárga lap nélkül, ami már piros lett volna neki.
90+3. perc GÓÓÓÓÓÓL! Chilei kontra, az első lövést védi az ausztrál kapus, kipattan messzire, és Beausejour kb. 17 méterről laposan kilövi a bal alsó sarkot. Jó kis csattanó a végére. 3-1
Tokyo 2020
Mexikó 6-3-mal intézte el Dél-Koreát a negyeddöntőben - Összefoglaló
TEGNAP 13:52
Tokyo 2020
Labdarúgás: Brazília - Egyiptom - Összefoglaló
TEGNAP 13:26