Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Összeesett a pályán a Premier League-be jutó csapat kapitánya, a kórházban már ünnepelt

Nagy Benjámin

Frissítve 28/05/2023 - 20:24 GMT+2

Több szempontból is felejthetetlen meccsen harcolta ki az angol élvonalbeli tagságot a Coventry City elleni Championship-döntőben a Luton Town. A Wembley-ben 85.711 néző látta, ahogy a Premier League-ben még sosem játszó klub a 8. percben, a csapatkapitány Tom Lockyer semmiből jövő összeesésénél megjárja a poklot, majd a büntetőpárbaj végén a mennyet is.

Összeesett a pályán a Premier League-be jutó csapat kapitánya, a kórházban már ünnepelt

Fotó: AFP

Hála az égnek végül minden jóra fordult, és Lockyerről elkészült az év egyik legszenzációsabb fotója.

A 28 éves, walesi válogatott középhátvéd senkitől sem zavartatva zuhant magatehetetlenül a gyepre saját térfelén néhány perccel a kezdés után. Gyorsan szakszerű orvosi ellátást kapott, percek után oxigénmaszkkal az arcán helyezték fel őt a hordágyra, és szállították egyből a kórházba.
Hogy pontosan mi történt vele, egyelőre nem tudni, mindenesetre eszméleténél volt a kórházban, így a vizsgálatokat követően már azon izgult a családjával együtt, hogy a Luton története egyik, ha nem a legnagyobb sikerét végrehajtva megnyeri-e a döntőt nélküle is.
Így történt, Tom édesapja, Steve pedig az év egyik legnagyszerűbb képét posztolta – a közös családi örömöt a nagy ijedtség után:
A Luton vezetőedzője, Rob Edwards nem tudott önfeledten ünnepelni a lefújás után, holott ekkor már a játékosokkal és a stábbal együtt tudta, hogy Lockyer jól van.
„Nem igazán tudtam élvezni az ünneplést a végén, mert csak Locksra gondoltam. Amikor megtörtént a baj, láttam, hogy a földön fekszik, és nem igazán mozdul, ezért megpróbáltam elküldeni a játékosokat mellőle. Meg kellett próbálnom újra felrázni őket, a szünetben így csak azt hangoztattam, hogy koncentráljunk a feladatra és érte küzdjünk. Sajnálom, hogy nem ő emelhette fel a trófeát a végén, megérdemelte volna, de az egészség a legfontosabb. Nem vagyok benne biztos, hogy 40 embernek meg szabad-e látogatni valakit a kórházban, de szeretnénk csapatként is bemenni hozzá. Hálás vagyok, hogy jól van.”
picture

Tom Lockyer mezével ünnepel a Luton Town.

Fotó: AFP

Lockyer vasárnap a kórházból nyilatkozott.
„Nem egészen ott ünnepeltem, ahol előzetesen hittem! Szeretnék hatalmas köszönetet mondani a csodálatos orvosoknak a gyors és alapos reakcióért. Biztos vagyok benne, hogy mindenki másnak sokkal ijesztőbb pillanat volt, mint nekem. Jelenleg elővigyázatosságból még itt maradok, aztán további vizsgálatokat végeznek rajtam, de nagyon jól érzem magam, amihez hozzájárult, hogy a srácok mindent kiadtak magukból a pályán. Megtiszteltetés, hogy ennek a csapatnak a tagja lehetek... Premier League, baby!”
Az alig kilenc évvel ezelőtt az ötödosztályban vitézkedő Luton 31 év után jutott vissza az angol élvonalba, az 1992-ben, pont a kiesésük után induló Premier League-ben viszont még sosem szerepelt.
Forrás: Guardian, ESPN
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés