Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Xavi fontos meccsen mutatkozik be a BL-ben, a csoportelsőség lesz a tét Manchesterben

Wojciechowski Patricia

Publikálva 23/11/2021 - 17:08 GMT+1

A végéhez közeledik az idei Bajnokok Ligája csoportköre. Bőven vannak megválaszolatlan kérdések, több csapatnak is izgulnia kell a továbbjutás szempontjából.

Fontos meccs vár a Barcelonára

Fotó: Getty Images

Xavi bemutatkozik a Barcelona kispadján a BL-ben, a United ideiglenes edzővel küzd a továbbjutásért.

A válogatott szünet után folytatódik a Bajnokok Ligája, ahol a csoportkör utolsó előtti fordulóját rendezik a héten. Akadnak, akik már biztosították a továbbjutást, de számos nagy csapatnak még meg kell dolgoznia ezért. Összegyűjtöttük a forduló legérdekesebbnek ígérkező találkozóit!

Xavi bemutatkozik a BL-ben, és rögtön nagy a tét

A forduló talán legjobban várt összecsapása a Barcelona-Benfica mérkőzés. Xavi a hétvégén az Espanyol elleni bajnokin győzelemmel mutatkozott be a Barcelona kispadján, és a BL-ben is nagy szüksége lenne csapatának erre. Ha a katalánoknak nem sikerül legyőzniük a Benficát, könnyen lehet, hogy a 2000/2001-es szezon óta először már a csoportkörben búcsúzni kényszerülnek a sorozattól. Jelenleg a tabella második helyén áll a Barca. Azt követően, hogy idegenben csúnya 3:0-s vereséget szenvedtek a portugáloktól, a visszavágón annak ellenére is győzelmi kényszerben vannak, hogy jelenleg két ponttal jobban állnak a riválisnál. De miután az utolsó körben Xaviék a Bayern Münchennel játszanak, míg a Benficára egy elméletileg egyszerűbb mérkőzés vár a Dinamo Kijev ellen, a döntetlen sem jelentene életbiztosítást a Barca számára.
picture

Xavi gewann sein erstes Spiel als Trainer des FC Barcelona

Fotó: Getty Images

Immár Solskjaer nélkül kell megküzdenie a Unitednek a továbbjutásért

A Manchester United pillanatnyilag nem áll olyan rosszul a BL-tabellán, mint ahogy állhatna. A Young Boys elleni kellemetlen vereséget követően a Villareal ellen a hosszabbításban szerezték meg a győzelmet, az Atalanta ellen előbb 2:0-ról fordítottak, majd idegenben mindkét félidőben a hosszabbításban kiegyenlítve értek el döntetlent. A United-szurkolóknak nem volt stressz nélküli mérkőzése ebben a BL-szezonban, ennek ellenére egyelőre továbbjutó helyen áll az együttes. Ahhoz, hogy a manchesteriek biztosan ott legyenek a legjobb 16 között, a Villareal elleni tavalyi Európa-liga-döntő visszavágóján is fontos lenne pontot vagy pontokat gyűjteniük, mert nagyon szoros a csoport állása. A Villareal és a United hét ponttal vezetik a négyest, de két pont lemaradásban követi őket az Atalanta. A hétvégi Watford elleni vereség után Ole Gunnar Solskjaernak megköszönték a munkáját, így a BL-ben ideiglenesen Michael Carrick vezeti a manchesterieket. Egy elég nagy téttel bíró találkozó előtt pár nappal sosem túl optimális az edzőváltás.
picture

«Manchester United»

Fotó: Getty Images

Rangadót rendeznek Manchesterben

Az A-csoport tűnt a BL halálcsoportjának, a Lipcse azonban a vártnál hamarabb szállt el, így valamelyest tisztább a kép. A héten rendezik a csoport rangadóját, ahol a kilencpontos Manchester City a nyolcpontos PSG-t fogadja. A papírforma szerint a csoportelsőségről dönt a találkozó, de egy vereség esetén akár bajba is kerülhet valamelyik együttes, amennyiben a kellemes meglepetést okozó Brugge legyőzi most hazai pályán a Lipcsét. Nem tudni, mennyire zavarja meg a PSG-t az, hogy edzőjét, Mauricio Pochettinót a napokban folyamatosan összeboronálják a Manchester Uniteddel, mindenesetre megnyugtató lenne számukra, ha ponttal térnének haza a City elleni mérkőzésről.
picture

Messi celebra su gol en el PSG-Nantes

Fotó: Getty Images

A túlélésért küzd a két nagy múltú klub

A Liverpool már biztosan csoportelsőként jut tovább a B-csoportból, mögöttük viszont az angoloktól nagyon lemaradva, de egymáshoz közel áll három együttes. Jelenleg a Porto van a második helyen, tőlük egy ponttal marad el az Atletico Madrid, az AC Milan pedig belátható távolságban áll a csoport utolsó helyén. Az Atletico hazai pályán fogadja a milánóiakat, és nagyon fontos számukra, hogy otthon tartsák a három pontot. Simeone csapatának előre és hátrafelé is figyelnie kell. Ha tovább szeretnének jutni, nem szabad növelniük a ponthátrányukat a Porto mögött, de a Milan is utolérheti őket egy idegenbeli győzelem esetén. Az utolsó körben a spanyolok a Portóval játszanak, míg a Milan a Liverpoolt fogadja, de nagyon nem mindegy, ki hány pontot gyűjt addig.

Tud-e másodszor is csodát tenni a Sheriff?

A Real Madrid messze nem történelme legerősebb BL-csoportkörét futja, ennek ellenére nehéz elképzelni, hogy gondban lennének a továbbjutást illetően. Persze azt azért nem engedhetik meg maguknak, hogy másodszor is kikapjanak a Sheriff Tiraspoltól. A moldovai klub az idei BL-szezon legnagobb meglepetését okozta azzal, hogy Madridban jobb volt a Realnál, ezzel egyébként pontszám alapján még a továbbjutásért is harcban van. A Real azért valószínűleg tanult a múltkori égésből, és ezúttal teljesen más mentalitással lépnek pályára a játékosok a kiscsapat ellen.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés