Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Utolsó pillanatos góllal fordítottak a svájciak a Ronaldóval felálló MU ellen

Eurosport
Eurosport

Frissítve 14/09/2021 - 23:25 GMT+2

A Manchester United Ronaldo potyagóljával szerzett vezetést, de a 35. percben emberhátrányba került a Young Boys otthonában.

Die Spieler von den Young Boys Bern bejubeln den Sieg gegen Manchester United

Fotó: Getty Images

A Young Boys 2-1-re legyőzte a Manchester United csapatát a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában, kedden.

A manchesteriek az első negyedórában a nyáron visszatért Cristiano Ronaldo 135. BL-góljával megszerezték a vezetést. A portugál világsztár legutóbb 2009. május 5-én szerzett gólt az MU színeiben a legrangosabb európai kupasorozatban, amelyben ez volt az ötszörös aranylabdás játékos 177. mérkőzése, ezzel utolérte az örökranglistát vezető Iker Casillast.
Az angol együttes aztán Aaron Wan-Bissaka 35. perces piros lapja miatt emberhátrányba került, a selejtező utolsó fordulójában a Ferencvárost búcsúztató hazaiak pedig ettől felbátorodtak és a második félidőben annak ellenére is kiegyenlítettek, hogy Ole Gunnar Solskjaer ötvédős felállásra váltott. A kiállítás után végig fölényben játszottak a svájciak, és a hosszabbítás utolsó percében a csereként beállt Jesse Lingard óriási hibáját kihasználva megszerezték a győzelmet jelentő találatot is.
Solskjaer 11. BL-mérkőzésén irányította a Unitedot, mellyel négy győzelem mellett hetedik alkalommal kapott ki.
A másik kora esti találkozón az első félidőt követően annak ellenére 1-1 volt az állás, hogy a csapatok összesen négy tizenegyest rúghattak: a vendég salzburgiaktól előbb Karim Adeyemi hibázott, majd Luka Sucic értékesített egy büntetőt, mielőtt ő is rontott egyet. A Sevillánál az ugyancsak horvát Ivan Rakitic betalált a büntetőpontról, de a hazaiak a második félidőben nehéz helyzetbe kerültek, Jusszuf en-Neszirit ugyanis kiállította a játékvezető. Az addig fölényben játszó vendéglátó lendülete ekkor megtört, de kihúzta a végéig és egy pontot otthon tartott.
Eredmények, csoportkör, 1. forduló, F csoport:
  • Young Boys (svájci)-Manchester United (angol) 2-1 (0-1)
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés