Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Totógyilkos nap a Bajnokok Ligájában: az Atleti kiejtette a Manchester Unitedet, búcsúzott az Ajax

Eurosport Magyarország

Frissítve 15/03/2022 - 23:20 GMT+1

Bajnokok Ligája: Az Atletico Madrid és a Benfica harcolta ki a nyolc közé jutást a labdarúgó Bajnokok Ligája keddi játéknapján, előbbi a Manchester United otthonában, utóbbi az Ajax vendégeként győzött. Mindkét párharc döntetlenről indult, február 23-án Madridban 1-1, Lisszabonban pedig 2-2 lett a végeredmény. A negyed- és az elődöntő sorsolását pénteken tartják Nyonban.

Cristiano Ronaldo

Fotó: Getty Images

Bajnokok Ligája - Nyolc között az Atlético és a Benfica.
Mindkét párharc döntetlenről indult, február 23-án Madridban 1-1, Lisszabonban pedig 2-2 lett a végeredmény.
Manchesterben jó első félidőt láthatott a közönség, de hiába volt szinte minden statisztikai mutatóban jobb a hazai csapat, Renan Lodi a szünet előtt a vendégeket juttatta előnyhöz. A fordulást követően gyakorlatilag megfojtotta az MU támadójátékát az Atleti, az első hazai helyzetre egészen a 77. percig kellett várni, ekkor Varane fejesét Oblak bravúrral hárította. A hajrában tördelték a játékot a vendégek, a manchesteriek pedig egyre feszületebbé váltak, s végül nem sikerült egyenlíteniük.
Amszterdamban a kezdő sípszótól kezdve az Ajax irányított, a Benfica gyakorlatilag csak a védekezésre összpontosított, támadásépítésre nem futotta az erejéből. Fölénye ellenére a házigazdának nem sikerült betalálnia az első 45 percben, így a továbbjutás kérdése nyílt maradt. A második félidő is hazai fölénnyel telt, a továbbjutást érő győztes találatot mégis a Benfica érte el az uruguayi Darwin Nunez révén, a 77. percben, egy szabadrúgás után. A lisszaboniaknak ez volt az egyetlen kaput eltaláló lövése a találkozón.
A negyed- és az elődöntő sorsolását pénteken tartják Nyonban. Eddig a Bayern München, a Liverpool, a Real Madrid és a Manchester City jutott a nyolc közé.
Nunez

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók:

  • Manchester United (angol)-Atlético Madrid (spanyol) 0-1 (0-1)
gólszerző: Lodi (41.)
Továbbjutott: az Atlético Madrid, 2-1-es összesítéssel.
  • AFC Ajax (holland)-Benfica (portugál) 0-1 (0-0)
gólszerző: Nunez (77.)
Továbbjutott: a Benfica, 3-2-es összesítéssel.
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása