Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

„Szívesen lövök gólt a Barca ellen” - Ismételten lecsapott a katalánok réme

Wojciechowski Patricia

Frissítve 15/09/2021 - 22:09 GMT+2

Thomas Müller egy szerencsés találattal kezdte meg a Bayern München góltermelését a Barcelona ellen a Bajnokok Ligája csoportkörének keddi játéknapján. Nincs olyan focista, aki többször köszönt be a katalánoknak a BL-ben, mint a világbajnok német játékos.

Thomas Müller (l.) und Leroy Sané

Fotó: Eurosport

Müller hat mérkőzésen hétszer talált be a Barcelona ellen.

Rögtön egy rangadóval indult a Bajnokok Ligája 2021/22-es kiírása, ahol a Bayern München idegenben fölényes 3:0-ás győzelmet aratott a Barcelona ellen. Nagyon a szezon elején járunk, de úgy tűnik, a bajorok bombaformában kezdik az idényt Julian Nagelsmann irányítása alatt, miközben a Barcelonának át kell gondolnia, milyen célokkal vág neki a szezonnak. Egy dolog azonban nem változott: ha Barca-Bayern mérkőzést rendeznek a BL-ben, akkor nem maradunk Thomas Müller-gól nélkül.
Már a találkozó előtt is Müller volt a legeredményesebb focista a Barcelona ellen a BL-ben, a keddi mérkőzés 34. percében szerzett szerencsésen megpattanó lövésével pedig tovább növelte góljainak számát. Hat mérkőzésen hét gólnál és két gólpassznál jár a rutinos focista, aki hétfőn ünnepelte 32. születésnapját. Hatból ötször hagyta el győztesen a pályát a Barcelona ellen, csak egyetlen alkalommal szenvedett vereséget csapata. Nincs még egy olyan együttes a BL-ben, mely ellen ennyire jól menne Müllernek.
„Ha megnézzük a statisztikákat, egyértelműen így van” - válaszolt Müller arra a kérdésre, hogy a Barcelona lenne-e kedvenc BL-ellenfele. „Ez amiatt van, mert a Barca tipikusan olyan csapat, mely szeret játszani, ellenük támadóként gyakran egy-két négyzetméterrel több helyet kapsz, mint a védekező együttesek ellen. De ki lehet mondani, hogy szívesen lövök gólt a Barca ellen.”
Müller 2013-ban találkozott először a katalánokkal a BL-ben, és rögtön be is mutatkozott nekik, mikor az elődöntőben az oda-és a visszavágón is eredményes volt, összesen három góllal vette ki részét a Barcelona kiejtéséből. Majd pályafutása során először nyerte meg a BL-t, a Bayern pedig triplázott a szezonban.
picture

Thomas Müller face au FC Barcelone

Fotó: Getty Images

A 2014/15-ös idényben az elődöntőben 3:0-s vereséget szenvedett Barcelonában a Bayern, ez Müller egyetlen veresége a katalánok ellen, és az egyetlen olyan találkozó, ahol nem talált be’kedvenc ellenfele’ kapujába. A visszavágón Müller gólt lőtt, a Bayern nyert, de a Barcelona örülhetett a döntőbe jutásnak, amit meg is nyertek, és BL-győztesként zárták a szezont.
A Barcelona-Bayern párharc egyik legemlékezetesebb összecsapása a2020-as 8:2-es meccs volt, mikor a müncheniek kiütéses győzelmet arattak a szebb sorsban reménykedő katalánok ellen a negyeddöntőben, Müller két találattal és egy gólpasszal jeleskedett, a szezon végén pedig a BL-t is megnyerte a Bayern.
A keddi volt az első olyan BL-mérkőzés, mikor Müller nem az egyenes kieséses szakaszban találkozott a Barcelonával, ez azonban nem vette el góllövő kedvét, ismételten betalált, immáron hetedik alkalommal.
picture

Thomas Müller

Fotó: Getty Images

Hét góljával olyan játékosokat előz meg, mint Andriy Shevchenko, Frank Lampard, Kylian Mbappé, vagy Zlatan Ibrahimovic, akik szintén rendre jól szerepeltek a Barca ellen.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés