Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

"Ez az igazi Bajnokok Ligája" - Kloppot feltüzelte a BL-sorsolás

Gecsei Dina

Frissítve 08/11/2022 - 11:55 GMT+1

A labdarúgó Bajnokok Ligája hétfői sorsolásán eldőlt, hogy a címvédő Real Madrid épp az előző idényben döntős ellenfelével, a Liverpoollal találkozik a BL nyolcaddöntőjében. Jürgen Klopp már kommentálta is a párharcukat, de a Milan és a Tottenham összesorsolása kapcsán Stefano Piolit is megkérdezték.

"Ez a meccs maga a Bajnokok Ligája" - Kloppot feltüzelte a BL-sorsolás

Fotó: Imago

Jürgen Klopp szerint a Liverpool számára egy izgalmas és nagyon várt kihívás, hogy a Bajnokok Ligája legjobb tizenhat csapata között a regnáló bajnok Real Madriddal kell megmérkőznie.
Az első dolog, amit elmondhatunk erről a sorsolásról, hogy ez az igazi Bajnokok Ligája.
"A párosítás önmagáért beszél, ez egy olyan meccs, ami miatt mindannyiunknak izgatottnak kell lennünk" – nyilatkozta a sorsolás után Klopp a Liverpool honlapjának.
"Tudom, hogy a közelmúltban többször is összefutottunk a döntőben a Real Madriddal, olyan viszont nem túl gyakran fordult elő, hogy a két klub oda-visszavágós, kétmeccses csatában mérkőzik meg egymással, így most izgalommal várhatjuk, hogy ez is megtörténjen.”
picture

Marcelo of Real Madrid lifts the winners trophy and celebrates with team mates after the UEFA Champions League final match between Liverpool FC and Real Madrid at Stade de France on May 28, 2022 in Paris, France.

Fotó: Getty Images

A Real és a Liverpool az elmúlt öt évben kétszer is egymás ellen játszotta a BL-döntőt, mindkétszer a spanyol együttes győzött: 2018-ban 3-1-re, idén májusban pedig 1-0-ra. A Real Madrid minden idők legsikeresebb európai csapata, tizennégy Bajnokok Ligája- és BEK-győzelmet szerzett, ebből ötöt az elmúlt kilenc évben.
A Liverpool legutóbb 2018-19-ben nyerte meg a Bajnokok Ligáját, az volt a csapat hatodik bajnoki címe, csak a Real és a hétszeres bajnok AC Milan tudott többször nyerni a sorozatban.
"A Real rekordja egyedülálló Európában. Ezt mi is tudjuk. De azt is tudjuk, hogy a mi mutatónk sem olyan rossz. Ráadásul az Anfield mögöttünk áll, és azt mindenki tudja, hogy ez mit jelent" – tette hozzá Klopp.
Ez egy elég jó, egy igazán izgalmas sorsolás. A meccsek persze, még odébb vannak, de azt már most el lehet képzelni, milyen lesz a hangulat azon a két meccsen.
"Természetesen még rengeteg meccsünk lesz előtte, és minden találkozóra ugyanúgy fogunk koncentrálni, ahogy szoktunk, de igen, ez a sorsolás adott valami extrát, amire várhatunk majd."
A Liverpool a Napoli mögött a második helyen végzett a csoportjában, és a bajnokságban is visszafogottabban kezdte a szezont.
picture

Jürgen Klopp

Fotó: Getty Images

A Premier League-ben Klopp csapata az eddigi 13 mérkőzéséből mindössze ötöt nyert meg, és a nyolcadik helyen áll, 15 ponttal lemaradva a tabellát vezető Arsenaltól.
A Real Madrid igazgatója, a kétszeres UEFA-kupa-győztes exjátékos, Emilio Butragueño mindenesetre kiemelte, hogy nem fogják alábecsülni a Vörösöket.
"A mérkőzés februárban lesz. Ők egy győztes csapat, hihetetlen szurkolókkal – mondta Butragueño a Real Madrid honlapjának.
Nagyon kemény ellenfél a Liverpool, ezt tudjuk, de mi vagyunk a Real Madrid, azt pedig tudja mindenki, hogy számunkra mit jelent a Bajnokok Ligája.
"Mi vagyunk a címvédők, és ezt ki is fogjuk élvezni. A visszavágó a Bernabeuban lesz a mi szurkolóink előtt, ez rengeteget ad majd hozzá a meccshez. Mindent meg fogunk tenni a negyeddöntőbe jutásért, hiszünk a játékosainkban, és majd meglátjuk, mi lesz a vége.”
picture

Emilio Butragueño

Fotó: Getty Images

Az olasz vb-szereplés helyett egy pikáns olasz-szál a BL-ben

Egy másik izgalmas párosítás lehet majd a Tottenham Hotspur és az AC Milan összecsapása, már csak azért is, mert a Spurs főnöke, Antonio Conte visszatér szülőhazájába, Olaszországba.
Conte először a Juventus kispadján borzolta a kedélyeket a Serie A-ban, majd a 2020/21-es szezonban bajnoki címig vezette a milánói rivális Intert, akkor Stefano Pioli (és a csapata) hoppon maradt a Milannal.
"Conte egy nagyszerű edző, aki akárhol dolgozik, képes nyerni. Egyéniséget és nagyszerű mentalitást ad a csapatának" – mondta Pioli egy sajtótájékoztatón.
picture

Stefano Pioli (Milan)

Fotó: Getty Images

"A Tottenham nagyon kompakt és rendezett, és nagyon erős egyéniségek játszanak náluk, mint (Harry) Kane, (Heung-min) Son, (Dejan) Kulusevski vagy (Ivan) Perisic. Ráadásul sokan vannak, akik ismerik a Milant és az olasz futballt is. Úgy gondolom, hogy ez egy nagyon kiegyensúlyozott összecsapás lesz.”
A Milan ebben a szezonban már találkozott angol ellenféllel a csoportkörben, a Chelsea ellen mindkét találkozóját elveszítette, így a londoni klub mögött a második helyen végzett a csoportban.
"Verhetetlen és hibátlan csapatok nem léteznek. Mi a továbbjutásért akarunk játszani, erre a szintre is azért jutottunk el, mert rengeteg munkát tettünk bele" – mondta Pioli.
"A Milan számai az angolok ellen hagyományosan negatívak, azon kell dolgoznunk, hogy megfordítsuk ezt a tendenciát."
A nyolcaddöntők első mérkőzéseit február 14-15-én, valamint 21-22-én rendezik, a visszavágókra március 7-8-án és 14-15-én kerül sor. A BL fináléját Isztambulban rendezik június 10-én.
Forrás: eurosport.co.uk
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés