Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Nem tudta lerázni magáról a Manchester City a Real Madridot, de lépéselőnyben várhatják a folytatást

Eurosport Magyarország

Publikálva 26/04/2022 - 23:05 GMT+2

Bajnokok Ligája: A Manchester City 4-3-ra legyőzte a vendég Real Madridot a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első, keddi mérkőzésén. A visszavágót jövő szerdán rendezik Madridban. A másik ágon a Liverpool szerdán fogadja a párharc első mérkőzésén a Villarrealt.

Bajnokok Ligája - Hétgólos meccsen minimális előnyben a Manchester City

Fotó: Getty Images

Bajnokok Ligája - Hétgólos meccsen minimális előnyben a Manchester City.
Az angolok bő tíz perc alatt kétgólos előnyre tettek szert, így a Real Madrid rendre csak futott az eredmény után. A City viszont hiába vezetett háromszor is két találattal, a királyi gárda - elsősorban a duplázó Karim Benzema vezérletével - mindig vissza tudott zárkózni, azaz csupán egygólos hátrányba került.
A visszavágót jövő szerdán rendezik Madridban. A másik ágon a Liverpool szerdán fogadja a párharc első mérkőzésén a Villarrealt.
A Manchester City óriási elánnal vetette magát a mérkőzésbe, Kevin De Bruyne fejesével pedig már a második percben vezetést szerzett. Az előny birtokában sem vett vissza a tempóból az angol csapat, amelynek rohamai hamar célt értek, ugyanis bő tíz perc alatt megduplázta az előnyét. A Real nem találta a Manchester City ellenszerét, így utóbbi félóra alatt jószerivel az egész párharcot eldönthette volna, de Rijad Mahrez és Phil Foden elhibázta a maga helyzetét. A királyi gárda, ha lassacskán is, de rendezte sorait, bombaformában lévő középcsatára, Karim Benzema pedig a reményt is visszaadta csapatának a fejesgóljával.
A térfélcserét követően ismét a hazaiak kezdtek lendületesebben, ám Foden ziccerben a kapufát találta el. Az angol válogatott támadó aztán a harmadik ordító helyzetét már nem rontotta el fejjel. A City azonban nem örülhetett sokáig, mert Vinicius Junior egy félpályás szóló végén - melynek során senki nem támadta meg - azonnal visszaállította az egygólos különbséget. A gyors szépítés "megfogta" a szigetországi együttest, elvesztették lendületüket, így sokkal kiegyenlítettebb lett a mérkőzés a hátralévő időben. Ennek ellenére a City szerzett újabb gólt, mivel Olekszandr Zincsenko buktatása után a spanyolok teljes védelme leállt, Bernardo Silva - az előnyszabályt kihasználva - hatalmas gólt lőtt a jobb felső sarokba. A góltól ismét megélénkült a mérkőzés, a slusszpoén pedig a vendégeké lett, mert egy kezezés miatt megítélt büntetőt Benzema értékesített.

Bajnokok Ligája, elődöntő, első mérkőzés:

  • Manchester City (angol)-Real Madrid (spanyol) 4-3 (2-1)
Manchester, v.: Kovács (romániai)
gólszerzők: De Bruyne (2.), Jesus (11.), Foden (53.), Silva (74.), illetve Benzema (33., 82., utóbbit 11-esből), Vinicius (55.)
Szerdán játsszák:
  • FC Liverpool (angol)-Villarreal (spanyol) 21.00
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés