Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Könnygáz és tömegnyomor – borzalmas rendezésre panaszkodik a Liverpool

Minich Réka

Publikálva 29/05/2022 - 18:38 GMT+2

A Liverpool szurkolókban rossz emlékeket is ébreszthetett az a tömegjelent, ami a Bajnokok Ligája döntője előtt játszódott le a stadionon kívül. Szerencsére most nem történt tragédia, de ez nem a rendezőkön múlt. Az UEFA természetesen máris hárítja a felelősséget, szerintük az okozta a bajt, hogy sokan érvényes jegy nélkül akartak bejutni.

Könnygáz és tömegnyomor – borzalmas rendezésre panaszkodik a Liverpool

Fotó: Getty Images

A Liverpool drukkerei nem csak az elvesztett döntő miatt gondolhatnak rossz emlékekkel vissza a párizsi mérkőzésre, de sok szurkolójuk komoly bajba került a beléptetés során. A mérkőzés végül 36 perces késéssel kezdődött, a bent ülőket pedig egy felirat tájékoztatta, hogy a tömegesen későn érkező szurkolókra várnak.
Azóta kiderült, hogy ez nem volt igaz. Több beszámoló szerint többen 3 órával a kezdés előtt már megérkeztek, de a beléptetés nem haladt, ez pedig igen veszélyes tömegnyomort okozott. A helyi szervezők bénázására ráadásul rátett még egy lapáttal a rendőrség feleslegesen agresszív fellépése, amikor könnygázt vetettek be, az amúgy viszonylagosan nyugodt drukkerek ellen.
A Liverpool játékosainak családtagjai és barátai is érintettek voltak. Joel Matip testvére, Marvin a terhes feleségével próbált bejutni, de inkább visszafordultak és végül egy étterembe húzódtak be.
Andy Robertson a meccs után elmondta, hogy egy barátját nem engedték be:
„Azt mondták neki, hogy hamis a jegye. Tuti, hogy nem volt az, mert tőlem kapta. Senki nem tudta, hogy mi történik, sokan pánikoltak kint, a rendőrök meg könnygázt fújtak rájuk. Ez elfogadhatatlan. Borzalmas volt ezt átélni a szurkolóinknak, a Bajnokok Ligája döntője ünnep kellett volna, hogy legyen, de ez nagyon nem volt az. Nyilván nem segített a rendezőknek, hogy eredetileg nem itt lett volna a döntő, ezért csak kevesebb idejük maradt felkészülni, de ez nem mentség. Ki kell vizsgálni, hogy hogy történhetett meg ez az egész.”
picture

Liverpool-Fans warten vergeblich auf Einlass

Fotó: SID

„Néhány perce a mi stábunkra is könnygázt fújtak, minden ok nélkül. Furcsa az egész helyzet, nagyon sokan jöttek a stadionhoz érvényes jegy nélkül. Nekem úgy tűnik, hogy helyi, franciák főleg. Már délután is látszott, hogy a francia rendőrök mindenkit alaposan át fognak kutatni, már egy szurkolói zónánál óriási tömegek jöttek össze, mert addig pepecseltek. Egyáltalán nem érdekelte őket, hogy milyen veszélyes helyzetet okoznak ezzel.
Már 4 órával a kezdés előtt is sokan jöttek, nem lehet azt mondani, hogy az utolsó pillanatra hagyták volna a bejutást, ezért is volt nagyon visszás az UEFA közleménye.
Az előbb pont azt láttuk, hogy egy Real Madrid drukkert megpróbáltak kivezetni, mert nem volt jegye, volt egy kis ellenállás és rögtön jöttek a rendőrök a könnygázzal. Eddig viszont nem láttam, hogy a Liverpool drukkerei bajt okoztak volna.”
A Liverpool már hivatalos formában is kérte a rendezési hiányosságok kivizsgálását.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés