Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Klopp a Benficát is dicsérte, a Darwin vezette evolúciós fejlődés 3-3-hoz volt elég az Anfielden

Takács Márton

Publikálva 14/04/2022 - 12:00 GMT+2

Roberto Firmino kétszer is betalált, így a Liverpool továbbjutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe, miután egy parádés meccsen 3-3-as döntetlent játszott az Anfielden a Benfica ellen. A vendégek több lesgólt is szereztek, a lisszaboniak uruguayi csatára, Darwin Núñez pedig ismét igazolta, hogy a nyáron miért lenne érdemes lecsapnia rá egy elitklubnak.

Pillanatkép Roberto Firmino csodás gólja előtt

Fotó: AFP

3-1 után egyenlített a Benfica a Liverpool otthonában, de a továbbjutásra nem volt esélye.
A Liverpool a lisszaboni első mérkőzésen szerzett 3-1-es előnye miatt az első csapat játékosainak egész sorát pihentethette, mások mellett Mohamed Salah, Sadio Mané, Trent Alexander-Arnold, Andrew Robertson és Virgil van Dijk is csak a kispadon kezdte a 3-3-mal záruló meccset.
A 65. percben már 3-1-re vezettek a hazaiak, és bár a portugálok utolsó két találata túl későn jött ahhoz, hogy veszélyeztessék az angolok továbbjutását, mégis méltó jutalmai voltak a vendégek lankadatlan elkötelezettségének.
Külön említést érdemel a lisszaboniak csatára, Darwin Núñez. Az Anfielden állandó veszélyt jelentett az uruguayi támadó, amivel a leginkább feltűnést keltett, az a helyzetei higgadt befejezése volt. Háromszor is a hálóba talált, de ebből csak egy bizonyult érvényesnek - az is csak a VAR közbelépése után -, a másik kettőt, bármilyen szépre is sikeredett, les miatt érvénytelenítették.
A Benfica Darwin vezetett evolúciós fejlődése ezúttal egy 3-3-as döntetlenre volt elég, de hősies teljesítményről és eredményről beszélhetünk esetükben. A Liverpoolt leszámítva nehéz olyan csapatot elképzelni, amely ne javulna azonnal, ha az uruguayi lenne a kezdő tizenegyük élén középcsatárként.
picture

Darwin Núñez kelendő lesz a nyáron

Fotó: AFP

A mérkőzés után a BT Sportnak nyilatkozva Jürgen Klopp menedzsert arról kérdezték, hogy csalódott-e a csapata által kapott három gól miatt.
"Nem pont az történt, amit szerettünk volna, de ez egyáltalán nem fontos, mert ha ma este a szezon legjobb meccsét játszottuk volna, az sem tette volna valószínűbbé a döntőbe jutást. Továbbjutottunk, és csak ez számít, nagyon boldog vagyok."
Klopp csapatában hét változtatás volt ahhoz a csapathoz képest, amellyel az első, idegenben vívott mérkőzésen a 3-1-es győzelmet kiharcolta.
A felforgatott kezdőcsapat okozta esetleges zavarokról a német edző így nyilatkozott:
"Az egyetlen dolog, amit tudtunk, hogy nehéz lesz, hogy a védősor tagjai soha nem játszottak még együtt ebben az összeállításban. Nem láttam, hogy működött volna a lestaktikánk. De ennyi. A Benfica továbbra is hitt magában és hajtott tovább, megérdemelten szerzett három gólt, pedig 3-1 után mint mindenki, úgy én is azt hittem, hogy vége. Minden tiszteletem az övék.”
picture

Jürgen Klopp Liverpoolja szokás szerint nagy segítséget kapott a Koptól

Fotó: AFP

A Liverpool a Bayern Münchent búcsúztató Villarreallal találkozik a legjobb négy között. Klopp tudja, hogy hatalmas kihívás előtt áll a csapatával.
"Láttam az eredményeket, a játékuk nagyon meggyőző volt. Csak részleteket tudtam összeszedni eddig, de a Juventus és a Bayern München legyőzésével megérdemelten jutottak be a Bajnokok Ligája elődöntőjébe. Unai Emery a kupák királya, hihetetlen, amit művel. Kell egy kis idő, hogy felkészüljünk ellenük.”
via eurosport.co.uk

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés