Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Kettős győzelemmel jutott tovább a Fradi a BL-ben - Egyre közelebb a főtábla

Eurosport
Eurosport

Frissítve 27/07/2021 - 21:25 GMT+2

Oda-vissza megverték a Zalgiris Vilniust.

Vilnius-Ferencváros (Fotó: fradi.hu)

Fotó: From Official Website

A Ferencváros kettős győzelemmel jutott tovább a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójából, miután az egy héttel ezelőtti, hazai első mérkőzésen elért 2-0-s sikert követően a párharc keddi, idegenbeli visszavágóján 3-1-re nyert a litván Zalgiris Vilnius ellen.

Az előző idényben BL-főtáblás vendégeknél a marokkói Ryan Mmaee duplázott, és a szlovák Robert Mak is betalált. A magyar csapat ezzel biztosította, hogy ősszel valamelyik nemzetközi kupasorozat csoportkörében szerepel majd.
A BL-selejtező harmadik fordulójában a cseh Slavia Praha lesz az FTC ellenfele, az első meccset a jövő héten játsszák a Groupama Arénában.
Eredmény, 2. forduló, visszavágó:
  • Zalgiris Vilnius (litván)-Ferencvárosi TC 1-3 (0-1)
Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, a hazaiak többször is védekezésre kényszerítették a zöld-fehéreket. Három - jobbára veszélytelen - litván kapura lövést Dibusz Dénes sikeresen hárított. Az első félidő hajrájában az albán Myrto Uzuni passzát értékesítve Ryan Mmaee szerezte meg a vezetést a Ferencvárosnak.
A második félidőből bő tíz perc telt el, amikor Somália rövid ápolás után kénytelen volt lejönni a pályáról, helyére Sigér Dávid állt be. Az egyre passzívabb litván gárda hálójába ismét Ryan Mmaee talált be a 72. percben. A mozgalmas hajrában a marokkói csatár és Oleksandr Zubkov is szerezhetett volna gólt, de nem jártak sikerrel, majd a hosszabbítás harmadik percében egy jobb oldali szögletet értékesítve Diaw szépített fejjel. A zöld-fehérek szinte azonnal válaszoltak: a szlovák Robert Mak a 94. percben talált be a Zalgiris kapujába, beállítva ezzel a végeredményt.
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés