Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A Cityben nem volt elég erős, most brutális hentesként tért vissza levadászni volt csapatát az Atletico védője

Szabó Bence

Publikálva 15/04/2022 - 09:36 GMT+2

Stefan Savic annak idején többek közt azért nem vált be a Manchester Citynél, mert nem volt elég kemény az angol bajnoksághoz, most az Atletico Madrid játékosaként átesett a ló túloldalára a két csapat Bajnokok Ligája-negyeddöntőjében. A védő több durva szabálytalanságot is elkövetett a pályán, az öltözőfolyosón is balhézott, egyelőre mégis megúszta egy sárgalappal az esetet.

Stefan Savic

Fotó: AFP

A kölyökképű srácból igazi félelemkeltő alak lett, aminek most egykori csapata látta kárát.
A szerda esti Atletico Madrid-Manchester City Bajnokok Ligája-mérkőzés utolsó percei sokáig emlékezetesek maradnak majd, csak sajnos nem a jó értelemben. A hazaiak kiesését jelentő 0-0-s állásnál a City a madridiak stílusát megszégyenítő módon csalta az időt, a matracosoknak pedig nem ízlett a saját trükkjük, a játékosok így elvesztették a fejüket.
A pályán és a lefújást követően az öltözőfolyosón is tömegjelenetek alakultak ki, amikben főszerepet játszott a madridiak védője, Stefan Savic. A montenegrói hátvéd néhány különösen durva és alattomos megmozdulással hívta fel magára a figyelmet, a történetet pedig még érdekesebbé teszi, hogy egykor maga is a City játékosa volt, ráadásul most gyökeresen másképp viselkedett, mint ahogy az angol klubnál annak idején megismerték.
Savic 2011-ben alig 20 évesen, kölyökképű fiatalként igazolt Angliába a Partizan Belgrád csapatától. Határozott, magabiztos védőnek tartották, az első edzésen pedig állítólag rögtön felhívta magára a figyelmet azzal, hogy egy szerelési kísérlet során felrúgta az akkori menedzsert, Roberto Mancinit.
Ezt leszámítva viszont nyoma sem volt benne az elnyűhetetlen harcosnak, ami manapság. Hosszú hajával inkább emlékeztetett egy rockerre, mint focistára, és a pályán, illetve azon kívül is nehezen találta a helyét Angliában. Bármilyen furcsa is leírni, nem volt elég fizikális a Premier League játékához, miközben az öltözőn belül is csak a csapat délszláv játékosaival, Edin Dzekoval és Aleksandar Kolarovval találta meg a közös hangot.
„Ez egy nagy lépés volt a karrieremben. Visszatekintve talán nem voltam még kész a Premier League-re, nagyon nagy ugrás volt ez nekem.” – emlékezett vissza, amikor a két csapat összesorsolása után kérdezték a citys időkről.
picture

Savic a Manchester City játékosaként 2011-ben.

Fotó: AFP

Bár 2012-ben bajnok lett a manchesteriekkel, de csak öt mérkőzésen játszott, miközben a legemlékezetesebb pillanata az volt, hogy a Ligakupa elődöntőjében a szünetben cserélte le őt az edzője.
Így aztán senkit nem lepett meg, hogy a nyáron eladták a Fiorentinának, ahonnan Matija Nastasic – egy másik be nem váltott ígéret a Citynél – az ellenkező irányba igazolt. Savic három szezont húzott le Olaszországban, majd az Atleticóhoz került, ahol olyan nevek mellett tanult, mint Diego Godin vagy Jose Gimenez, mára pedig nem csak jó védő, hanem tényleg félelmetes ellenfél is lett belőle.
Az egykori csapattárs Kieran Trippier a párharc második meccs előtt megjósolta, hogy kulcsszerepe lehet a montenegróinak, aki nem fél majd a véleményes helyzetekben a játékvezető körül balhézni, de talán ő sem gondolta, hogy a dolgok idáig fajulnak.
Az utolsó percekben Savic előbb a durván lerúgott Phil Fodent próbálta visszaráncigálni a pályára, majd összetűzésbe került Raheem Sterlinggel, azt ezt követően kialakult tömegjelenetben pedig Jack Grealish haját is meghúzta. Ha mindez nem lett volna elég, főszereplője volt az öltözőfolyosón kialakult balhénak is.

Ráadásul még visszatetszőbbé teszi az egészet, hogy a három említett játékos látványosan nem tartozik a balkáni védő súlycsoportjába. Ezt emelte ki a korábbi Premier League-csatár Gabby Agbonlahor is a meccset követően.
„Savic, ő egy tipikus bully. Kiszemelte Fodent, aki az egyik legkisebb játékos volt a pályán, de gondja volt Grealish-sel is. Nem hiszem, hogy ha egy Duncan Ferguson, Emile Heskey, John Carew vagy Vicent Kompany a pályán lett volna, megteszi ezt. Egy tipikus bully, szégyen amit csinál.”
Hihetetlen, de a felsoroltak után Savic megúszta egy sárgával az estét, sőt, a két mérkőzés 180 perce alatt egyébként egyetlen szabálytalanságot sem könyveltek el neki. Persze az UEFA valószínűleg megnézi majd a játékoskijáróban történtek felvételét és nem lenne meglepő, ha utólag jönnének az eltiltások.
Savic mindenesetre hosszú utat járt be, mióta eljött Angliából. Edzője, Diego Simeone vélhetően csak jobban szereti majd eltökéltségéért a szerda este után, de ha a Citynél tízéves évfordulót tartanak a 2012-es bajnokcsapatnak, ne lepődjünk meg, ha a montenegrói nem lesz a meghívottak között.
Forrás: Goal.com
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés