A németországi beutazási korlátozások miatt az RB Leipzig nem fogadhatja saját otthonában a Liverpoolt a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.


A párharc első meccsét Lipcsében rendeznék február 16-án, csakhogy a koronavírus-járvány miatt Németország egyelőre február 17-ig beutazási tilalmat vezetett be bizonyos országokra, köztük Nagy-Britanniára is. A belügyminisztérium szóvivője hétfőn közölte, hogy a szabály alól az élsportolók sem jelentenek kivételt.
Oliver Mintzlaff, a magyar válogatott Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot foglalkoztató Leipzig ügyvezető igazgatója vasárnap ugyanakkor optimistán nyilatkozott a lehetőségekről.
UEFA Bajnokok Ligája
Erősebb csapat a Liverpool, de a Realt eddig sem zavarta, ha lefocizták a pályáról
EGY ÓRÁJA
"Nem az a célunk, hogy Szentpéterváron vagy máshol játsszunk" - hangsúlyozta.
Az európai szövetség egyelőre nem nyilatkozott az ügyben.
A BL-nyolcaddöntő első mérkőzését - melyen a lipcseiek a pályaválasztók - február 16-án rendezik, a Liverpooli visszavágóra március 10-én kerül sor.
Szombat óta szigorú beutazási tilalom van érvényben Németországban azokra a területekre, ahol megjelent a koronavírus gyorsabban terjedő mutációja. Kivételt képeznek a német állampolgárok és azok a külföldiek, akik állandó lakhellyel rendelkeznek Németországban, de utóbbiak is csak negatív tesztel léphetnek be az országba.
MTI
UEFA Bajnokok Ligája
Enyhe Szuperliga-mellékízzel jön az új Bajnokok Ligája
30/03/2022 16:38
UEFA Bajnokok Ligája
A Chelsea ellen nem lesz elég a fél óra foci a Realnak; Guardiolát valakinek vissza kell fognia
18/03/2022 14:29