Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Megvédte a kritikáktól hibázó csatárát a Chelsea mestere

Nánási Antal

Frissítve 28/04/2021 - 20:05 GMT+2

Felettébb bíztató eredményt ért el a Chelsea kedd este Madridban, a Real elleni Bajnokok Ligája-elődöntő első mérkőzésén.

Timo Werner wirkt verzweifelt

Fotó: Getty Images

A találkozó utáni értékelésében azonban Thomas Tuchelnek elsősorban nem az elért sikerről kellett beszélnie, hanem a góllövéssel ismét hadilábon álló, a mérkőzésen óriási helyzetet kihasználatlanul hagyó Timo Wernert kellett védelmébe vennie.

Szórakoztató, szemre is tetszezős témadó futballal rukkolt elő a Chelsea csapata a Real Madrid elleni BL-elődöntő első felvonásán. Az első félidőben Christian Pulisic révén a londoniak teljesen megérdemelten a vezetést is megszerezték, amit aztán még az első játékrészben Karin Benzema egy nem kevésbé szép találattal kiegyenlített. Ami azonban szembetűnő volt, hogy a madridiak akkor sem szólhattak volna egy árva szót sem, ha a Chelsea további 2-3 gólt berámol még az első félidőben. Hogy ez nem így történt, és így a döntőbe jutás kérdése bőven nyitott maradt, többek között Timo Wernernek is köszönhető.
Az elmúlt nyáron az RB Leipzig csapatától igazolt német támadó ugyanis ordító helyzetben hibázott még a mérkőzés elején, 0-0-ás állásnál. A Chelsea támadója az ötös előterében állva kapott remek átadást a fejjel játékba avatkozó Christian Pulisictól, lövése azonban elakadt Thibaut Courtois lábában. Timo Werner 45 mérkőzésen szerzett 11 gólja és 12 kiosztott gólpassza elsőre nem tűnik szörnyű termésnek egy bemutatozó idényben, főleg annak fényében, hogy első alkalommal próbálja ki magát légiósként, ha azonban kicsit részleteiben is megvizsgáljuk az eddigi góltermést, már látható a frusztráció oka. A Premier League-ben az ötödik fordulóban talált be először a német (rögtön kétszer is a Southampton ellen), majd a nyolcadik fordulóig szerzett még további két gólt.
A Sheffield United elleni novemberi mérkőzést követően azonban következett egy négyhónapos bajnoki gólínség, amit csak a 24. fordulóban a Newcastle ellen tudott megtörni. Áttörést ugyanakkor ez a találat sem hozott, hiszen újabb kilenc fordulónak kellett eltelnie a következő Werner-gólig, amely épp a hétvégén, a jövő évi BL-indulás kapcsán oly fontos West Ham elleni idengenbeli találkozón született. A Bajnokok Ligájában Werner három gólt szerzett, valamennyit a csoportkör során a két gyengébb ellenfél, a Krasnodar és a Rennes ellen, november eleje óta, tehát majd öt hónapja pedig gólképtelen.
picture

Timo Werner of Chelsea celebrates after scoring their sides first goal during the Premier League match between West Ham United and Chelsea at London Stadium on April 24, 2021 in London, England.

Fotó: Getty Images

„A West Ham ellen és ma is kihagyott egy nagy helyzetet, ez nyilván nem segít sem neki, sem a csapaton” – mondta Thomas Tuchel, a Chelsea menedzsere a madridi mérkőzés lefújását követően. A német edző ugyanakkor nem szedte le a keresztvizet honfitársáról, inkább védelmébe vette:
Nem segít rajtunk, ha ezen kesergünk, tovább kell lépni, 1-1-et játszani Madridban jó eredmény. A sportban az is nagyon jó, hogy mindenki csak a mával foglalkozik, ma pedig érthetően szomorúak és bosszúsak vagyunk. Timo is dühös, a holnapi szabadnap után másnap ugyanúgy odaáll és küzdeni fog. Ő egy profi srác, aki nem adja fel a hitét abban, hogy gólokat tud szerezni.
picture

Thomas Tuchel und Timo Werner - FC Chelsea

Fotó: Imago

A német edző, aki két szezon alatt a második csapatával juthat el a Bajnokok Ligája döntőjébe, a Chelsea teljesítményével összességében elégedett volt:
„Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, remek minőséget tudtunk a pályára vinni, bátran játszottunk. Megvoltak a lehetőségeink, úgy hiszem megérdemeltük volna, hogy megnyerjük az első félidőt, de végül egy rögzített helyzetből gólt kaptunk. A második félidőben az volt a feladatunk, hogy úrrá legyünk a csalódottságon, amit az első játékrész eredménye jelentett. A nagyon taktikus játékot hozó második negyvenöt percben ez sikerült is. Két kemény idegenbeli meccsel a hátunk mögött utazunk haza, készülünk a visszavágóra.”
A szerdai második elődöntőben Tuchel előző csapata, a PSG hazai pályán fogadja a Manchester City csapatát. A visszavágókat egy hét múlva, a sorozat döntőjét pedig május 29-én rendezik. A finálé helyszíne a 2005-ös döntőhöz hasonlóan az isztambuli Atatürk Stadion lesz.
Forrás: Sky Sports
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés