Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Mahrez góljaival döntős a ManCity, eldurvult a visszavágó

Eurosport
Eurosport

Frissítve 04/05/2021 - 23:28 GMT+2

Története során először jutott be a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjébe a Manchester City, a PSG emberhátrányban fejezte be a második mérkőzést is.

Manchester City - PSG

Fotó: Getty Images

Története során először jutott be a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjébe a Manchester City: az angol Premier League listavezetője kettős győzelemmel búcsúztatta a négy között a tavalyi finalista Paris Saint-Germain csapatát.

A keddi visszavágón Josep Guardiola együttese az első mérkőzésen is eredményes Rijad Mahrez duplájával nyert 2-0-ra.
A szezonbeli 12. BL-mérkőzésén is veretlen Manchester City a 42. klub, amely eljutott a legrangosabb európai kupasorozat - és annak elődje, a Bajnokcsapatok Európa Kupájának - döntőjébe, és a 23. győztes lehet. Legutóbb 2012-ben a Chelsea ünnepelhetett új bajnokként.
A másik elődöntőben szerdán a Chelsea és a Real Madrid találkozik egymással, ott az első mérkőzésen a spanyol fővárosban 1-1-es döntetlen született.
A finálét május 29-én rendezik Isztambulban.
Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó:
  • Manchester City (angol) - Paris Saint-Germain (francia) 2-0 (1-0)
  • Továbbjutott: a Manchester City, kettős győzelemmel, 4-1-es összesítéssel.

Mbappé nélkül is hatalmas lendülettel kezdett az első meccsen 2-1-es vereséget szenvedett PSG és szinte beszorította riválisát, amely azonban amikor először "levegőhöz jutott", rögtön betalált Mahrez révén. A PSG az első meccsen eredményes Marquinhos kapufájával válaszolt.
picture

Riyad Mahrez scores - Manchester City vs. Paris Saint-Germain

Fotó: Getty Images

A vendégeknek több lehetőségük is volt az egyenlítésre, de Di María és Herrera is elpuskázta a maga helyzetét.
A fordulást követően is rendkívül magas színvonalon futballozott mindkét gárda, a Manchester Citynél elsősorban a védők csillogtak, akik szebbnél szebb szereléseket, önfeláldozó blokkolásokat mutattak be az 50. európai kupamérkőzésén pályára lép Ederson kapus előtt.
A 64. percben jött az újabb villámgyors angol kontra, amelyet ezúttal is Mahrez fejezett be, így az algériai támadó az elődöntős párharcban háromszor talált be.
picture

Ángel Di María is shown the red card - Manchester City vs. Paris Saint-Germain

Fotó: Getty Images

Öt perccel később végleg eldőlt a párharc, amikor is Di María teljesen fölöslegesen, játékon kívül megrúgta ellenfelét, amiért piros lapot kapott. A következő percekben eldurvult az összecsapás, csak a szerencsének volt köszönhető, hogy végül senki sem sérült meg.
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés