A címvédő Bayern München 1-0-ra nyert a Paris Saint-Germain vendégeként, de idegenben lőtt kevesebb gólja miatt kiesett a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, melyből kedden este a franciák mellett a Chelsea jutott tovább a Porto ellenében.

Párizsban az első félidőben a 3-2-es hátrányból induló müncheniek igyekeztek irányítani a játékot, s egyértelmű labdabirtoklási fölényben voltak, sőt, néhány helyzetig is eljutottak, de összességében a párizsiak sokkal veszélyesebben futballoztak. A PSG-nek több hatalmas helyzete is volt, Neymar kétszer is a kapufát találta el, gólt azonban nem szerzett a csapat, ellenben a másik oldalon a 40. percben Chuopo-Moting fejelt kapuba egy Navasról középre kipattanó labdát.
A fordulás után rögtön egyenlíthetett volna a házigazda, de nem tette, később viszont a Bayern fokozatosan egyre nagyobb fölénybe került. A müncheniek ugyanakkor hiába állandósították jelenlétüket a francia kapu előterében, ritkán kerültek igazán nagy helyzetbe, s ezekből sem tudtak betalálni, ahogy Neymarék sem voltak képesek kontráikat gólra váltani. A brazil sztár és társai az elpuskázott lehetőségeknél dühöngtek, a lefújás pillanatában viszont ünnepelni kezdtek, mivel készülhetnek az elődöntőre.
Champions League
Mahrez góljaival döntős a ManCity, eldurvult a visszavágó
04/05/2021 21:20
Londonban a Chelsea kényelmes, 2-0-ás előnyből kezdte a Porto elleni visszavágót, melyen elsősorban előnye őrzésére törekedett. A Thomas Tuchel irányította angolok - akiknek Lőw Zsolt a másodedzőjük - összességében gond nélkül állították meg a Porto támadásait, biztosan jutottak tovább, és vélhetően az sem bántja a csapatot, hogy a portugálok a 94. percben betaláltak, így győzelemmel vigasztalódtak.
Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágók:
Chelsea (angol)-FC Porto (portugál) 0-1 (0-0)
  • gól: Taremi (94.)
  • Továbbjutott: a Chelsea, 2-1-es összesítéssel.
Paris Saint-Germain (francia) - Bayern München (német) 0-1 (0-1)
  • gól: Chuopo-Moting (40.)
  • Továbbjutott: a PSG, 3-3-as összesítéssel, idegenben lőtt több góllal.
Forrás: MTI
Champions League
Neymar akár meg is halna a pályán a PSG BL-sikeréért
03/05/2021 16:35
Bundesliga
Óriási edzőkeringő: a Bundesliga első hét csapata egyaránt edzőt válthat
30/04/2021 18:08