A Puskás Aréna ad otthont az RB Leipzig-FC Liverpool párharc első felvonásának a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.


A találkozót február 16-án rendezik a magyar fővárosban, míg a liverpooli visszavágó március 10-én lesz.
A német csapat, amelynek Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik révén három magyar válogatott játékosa is van, azért nem tudja hazai pályán fogadni a riválisát, mert a német hatóságok lezárták a határokat olyan országok, így Nagy-Britannia előtt is, ahol a koronavírus új variánsa terjed.
UEFA Bajnokok Ligája
Messi fekvőrendőrnek állt, a Barcelona ezúttal idegenben égett
30/09/2021 13:54
"Köszönet illeti az RB Leipziget és az FC Liverpoolt a szoros együttműködésükért, hogy közösen megoldást kerestek és találtak a helyzetre, és persze a magyar szövetséget is, amely támogatta a mérkőzés budapesti megrendezését" - olvasható az európai szövetség (UEFA) közleményében.
"A koronavírus-járvány miatt nézők nélkül rendezik meg a párharcot, amelynek szervezője hivatalosan a német Lipcse együttese, mely az UEFA ajánlását is figyelembe véve választotta ki a budapesti helyszínt" - áll az MLSZ honlapján lévő beszámolóban.
A Borussia Mönchengladbach szintén lehetséges helyszíneket keres arra az esetre, ha Németországban meghosszabbítják az érvényben lévő tiltást, ugyanis február 24-én az ugyancsak angol Manchester Cityt látná vendégül a BL nyolcaddöntőjében.
MTI
UEFA Bajnokok Ligája
Nem a Real-verés teszi a BL legérdekesebb csapatává a Sheriff Tiraspolt
29/09/2021 14:56
UEFA Bajnokok Ligája
Két kulcsjátékosát, köztük Lewandowskit is nélkülözheti a Bayern a Barcelona ellen
12/09/2021 11:24