Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Flick és Müller hízelgett egy sort Mbappénak a PSG-Bayern előtt

Takács Márton

Publikálva 12/04/2021 - 16:53 GMT+2

A Bayern München vezetőedzője, Hansi Flick szerint Kylian Mbappé biztosan meg fogja kapni valamikor az Aranylabdát.

A szó, valamint Mbappé és Neymar is veszélyes fegyver

Fotó: Getty Images

A PSG egyik legjobbjáról nyilatkozott a BL-párharcuk előtt a Bayern trénere és Thomas Müller is.

Hansi Flick Kylian Mbappé tehetségét méltatta a keddi PSG-Bayern Bajnokok Ligája-negyeddöntő előtt, kifejezve azon meggyőződését, hogy a PSG sztárja "egyszer biztosan elnyeri az Aranylabdát".
Mbappé 3-2-es győzelemre vezette a párizsiakat múlt héten az Allianz Arénában, két gólt is szerzett a német bajnok és BL-címvédő ellen. A Bayern esélye a fordításra és a továbbjutásra a francia fővárosban valószínűleg attól függ, hogy képesek-e megállítani a világbajnok franciát, aki Flick véleménye szerint jó úton halad afelé, hogy Európa legjobb játékosa legyen.
"Egyszer biztos megnyeri majd az Aranylabdát, erről teljesen meg vagyok győződve. Mindene megvan hozzá. Gyors, jó technikával rendelkezik, és - ami a legfontosabb - sok gólt szerez." – nyilatkozta Flick a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón.
Thomas Müller visszhangozta edzőjének észrevételeit, mielőtt hangsúlyozta, hogy a Bayernnek nagyon kell figyelnie Mbappéra és Neymarra annak érdekében, hogy korlátozzák a kapujukra jelentkező fenyegetésüket.
"Mbappé nagyon veszélyes. Játékstílusunkkal a tér automatikusan létrejön. A védelemnek fontos feladata lesz. A PSG-nél Neymar és Mbappé általában elöl maradnak, nem védekeznek, de az ellentámadás esélye miatt veszélyes helyen tartózkodnak. Soha nem fogják tudni teljesen kizárni őket a játékból."
picture

Bayern Munich-PSG

Fotó: Getty Images

Mbappé határozottan állította, hogy akár már idén megnyerheti első Aranylabdáját, mivel ismét kulcsszerepet játszott a PSG több fronton történő trófeavadászatában. A 22 éves támadó nyolc mérkőzésen nyolc gólig jutott a Bajnokok Ligájában a Bayern elleni BL-döntős vereség óta, további 25 találatot jegyez a francia versenysorozatokban, köztük 21-et a Ligue 1-ben.
Flick tájékoztatást adott a Bayern csapatösszeállításáról is. Robert Lewandowski és Niklas Süle sérülés miatt ismét hiányozni fognak, Serge Gnabry pedig továbbra is karanténban van a pozitív Covid-19-tesztje után.
A német edző megerősítette, hogy négy másik kulcsjátékos szereplése is kétséges. "Nem könnyű, ha ennyi sérült játékosunk van. Lucas Hernández velünk edzett, Leon Goretzka pedig jól nézett ki. Mindkettő a csapatban lesz. Kingsley Coman és Jerome Boateng is részt vett a tréningen."
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés