Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A MU korábbi klasszisa szerint a City középpályása a világ legjobb formában lévő fiatal focistája

Wojciechowski Patricia

Publikálva 05/05/2021 - 20:03 GMT+2

A Manchester United korábbi klasszisa, Rio Ferdinand szerint a City középpályása, Phil Foden jobb formában focizik jelenleg, mint Kylian Mbappé vagy Erling Haaland.

Phil Foden

Fotó: Getty Images

A 20 éves angol focista remek teljesítményt nyújtott a PSG ellen, Rio Ferdinand nem is győzte őt dicsérni, szerinte kevés olyan középpályás van jelenleg, aki olyan megbízhatóan focizik, mint ő.

Riyad Mahrez góljaival némileg elvitte a show-t, de Phil Foden is remek játékkal rukkolt elő a Manchester City PSG elleni Bajnokok Ligája elődöntős párharca során. Foden az egész idei BL-sorozatban nagy szerepet játszott abban, hogy csapata eljutott a fináléig. A 20 éves angol focista óriási tehetség, az elmúlt időszakban nyújtott állandó remek teljesítményével bizonyítja is ezt.
Foden története olyan szempontból különösen egyedi, hogy a City utánpótlásából került a nagycsapathoz, már azelőtt felfedezték tehetségét a klubnál, hogy elkezdte volna az általános iskolát, gyermekkora óta a klub kötelékében áll tehát, és a City szurkolója. Négy évesen élte át először, milyen érzés élőben szurkolni kedvenc csapatának, majd labdaszedőként vett részt a mérkőzéseken. Élőben követte, mikor a City 2012-ben drámai körülmények között először hódította el a Premier League-trófeát.
„A kapu mögött álltam, onnan néztem, ahogy Agüero berúgja a labdát a kapuba. Sosem felejtem el. Emlékszem, mikor lefújták a mérkőzést, és mindenki a pályára rohant. Anyukámmal mi is úgy döntöttünk, hogy bemegyünk”- mesélte el a goal.com-nak egy 2019-es interjúban.
Kilenc évvel később, immáron Foden is főszereplője kedvenc csapata legújabb sikereinek. Csak idő kérdése, hogy a City mikortól nevezhető hivatalosan is a Premier League idei bajnokának, Foden kulcsjátékos volt a bajnokságban, és a Bajnokok Ligája döntőbe jutás során is fontos szerep hárult rá. Különösen a negyeddöntőben vált a párharc hősévé, mikor a Borussia Dortmund ellen az oda- és a visszavágón is betalált, két fontos pillanatban lőtt góljával nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az angolok mentek tovább, de az elődöntőben is nagyon aktívan focizott.
Guardiola 2019-ben arról beszélt, még sosem dolgozott együtt ilyen tehetséges játékossal, Rio Ferdinand pedig úgy nyilatkozott a City PSG elleni visszavágója után, hogy Foden jelenleg a legjobban teljesítő fiatal játékos.
picture

Rio Ferdinand remained tight-lipped on rumours linking him with a return to Old Trafford

Fotó: PA Sport

„Azt mondanám, hogy Phil Foden a világ legjobb fiatal játékosa jelenleg, legalábbis, ha a formáját nézzük. A formát illetően mindenképp: Mbappé ma nem játszott, Haaland pedig még nem szerepelt ilyen szinten. Nem azt mondom, hogy Foden a legjobb játékos, de ebben a pillanatban ő van a legjobb formában”- boncolgatta Ferdinand a BT Sportnak a mérkőzés után.
A fiatal angol focista május 28-án, egy nappal a BL-döntő előtt ünnepli 21. születésnapját. Isztambulban a Real Madrid vagy a Chelsea ellen újabb lehetősége lesz bemutatni, hogy miért tartják sokan generációja egyik legnagyobb tehetségének.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés