Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Rebrov szerint ez volt az FTC egyik legjobb mérkőzése a BL-ben

Eurosport
Eurosport

Publikálva 09/12/2020 - 09:22 GMT+1

Szerhij Rebrov vezetőedző szerint annak ellenére a keddi volt a Ferencváros egyik legjobb mérkőzése a Bajnokok Ligájában, hogy végül 1-0-ra kikapott a Dinamo Kijev vendégeként.

Fotó: Eurosport

1:0-ás vereséget szenvedett a Ferencváros a Dinamo Kijev otthonában, így egy ponttal a G-csoport negyedik helyén zárt, és nem folytathatja az Európa-Ligában. Az FTC vezetőedzője, Szerhij Rebrov szerint csapata büszke lehet magára, annak ellenére, hogy tapasztalat nélkül érkeztek, többször is jó játékot mutattak a Bajnokok Ligája csoportkörében.

Hiába irányította a mérkőzést, a Fradinak nem sikerült gólt szereznie Kijevben, miközben a Dinamo egy rögzített szituáció után betalált. Az FTC számára véget ért az idei európai kupaszereplés, nem sikerült kiharcolnia az Európa-ligát. A Fradi összességében szépen helyt állt a BL-ben, 25 év után jutott fel újra a főtáblára, és pontot is szerzett a csapat. Sikerült gólt rúgni a Barcelonának és a Juventusnak is, különösen a Juventus elleni torinói mérkőzés emelkedik ki, mikor is csak egy hosszabbításban szerzett szerencsés gólnak köszönhetően tudta legyűrni a végül csoportelsőként végző Juve a magyar bajnokot. 
picture

rebrovma.jpg

Fotó: Eurosport

Szerhij Rebrov is elégedett csapata BL-ben nyújtott teljesítményével, kiemelte, játékosai büszkék lehetnek magukra.
„Az öltözőben elmondtam a játékosoknak, hogy, büszkék lehetnek magukra, nincs miért szégyenkezniük, hiszen többször is jó játékot mutattak, jól szerepeltek a csoportkörben. Valójában senkinek sem volt korábbról tapasztalata a BL-ben, de a futballistáim felnőttek a feladathoz. Most is szoros mérkőzést játszottunk a Dinamóval”- idézi a fradi.hu az ukrán mestert.
„Nehéz az ilyen meccseken sok helyzetet teremteni, ám nekünk 3-4 is volt. Visszanéztem a vitatott szituációt, szerintem büntetőt kellett volna ítélnie a játékvezetőnek. Jól szerepeltünk, a folytatásban pedig a bajnokságra kell összpontosítanunk.”
Rebrov a Juventus elleni idegenbeli mérkőzés mellett a keddi kijevi találkozóra a legbüszkébb.
„El kell ismerni, hogy nagyon jól védekezett a Dinamo. Sok passzal tudtunk volna előre jutni, de ebben a pálya gátolt minket, fagyos volt. Jól szervezett volt az ellenfél védelme. Hogy melyik mérkőzésre vagyok a legbüszkébb? A Juventus elleni idegenbeli összecsapásra és a keddi, kijevi meccsre. Torinóban nagy teljesítmény volt, hogy majdnem végig tudtuk tartani a döntetlent. Ezek a párharcok sokat segítettek a játékosoknak a fejlődésben.”
Lovrencsics GergőFradiMédiának elárulta, szerinte most jobban játszottak, mint a Dinamo elleni hazai meccsen, de nem tudták kihasználni helyzeteiket.
„Megvoltak a helyzeteink, azokat nem tudtuk berúgni. Egy semmilyen oldalszabadrúgásból rúgtak egy gólt. Nem volt szerencsénk, próbáltunk küzdeni, mindenki csúszott-mászott, voltak benne hibák, de melyik meccsen nincsenek! Sokkal jobban játszottunk, mint a hazai mérkőzésen, és én úgy gondolom, nem ezt érdemeltük, mindenki mindent megpróbált, mindent megtett, és tényleg a legjobbját próbálta nyújtani. Sokkal több helyzetünk volt, mint nekik, veszélyesebbek is, de nem tudtuk gólra váltani, és ezen a szinten sajnos ez nem jó.”
picture

DinamoFTC.jpg

Fotó: Eurosport

A Dinamo Kijev román vezetőedzője, Mircea Lucescu a mérkőzés után dicsérte a Fradit. Majd hozzátette, nagyon boldog, hogy egy ilyen fiatal csapattal folytathatják az Európa-ligában.
„Nagyon fontos volt számunkra, hogy kvalifikáljuk magunkat az Európa-ligába, ez egy erről döntő meccs volt, nem egy gála, boldogok vagyunk, hogy gólt szereztünk ezzel a nagyon fiatal és tapasztalatlan csapattal. Nagyon nehéz mérkőzés volt, mert a Ferencváros egy jó csapat, ügyes és gyors játékosokkal. Ezért is, első sorban meg kellett szerveznünk a játékunkat, hogy ne kapjunk gólt. Tudtuk, hogy támadniuk kell, vártuk, hogy előre jöjjenek, és helyet hagyjanak nekünk”- idézi az UEFA honlapja a román edzőt.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés