Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

"Mint egy döntő"- A történelmi blama elkerüléséért is játszik a Real Madrid

Eurosport
Eurosport

Publikálva 09/12/2020 - 18:58 GMT+1

A Realnak győznie kell a Gladbach ellen, különben számolgathat, vereség esetén pedig biztosan kiesik.

Fotó: Eurosport

A történelmi blama elkerüléséért lép pályára a Real Madrid szerda este a Bajnokok Ligája csoportkörének zárófordulójában. Hazai pályán le kell győznie a Borussia Mönchengladbachot, hogy biztosan meglegyen a továbbjutás, ha kikap, első alkalommal bukik el az együttes a BL csoportkörében.

A B-csoportot jelenleg vezető Borussia Mönchengladbachot fogadja a Real Madrid a szerdai játéknap egyik legizgalmasabb mérkőzésén. Zinédine Zidane csapatának győznie kell, hogy biztosítsa továbbjutását. Döntetlen esetén is meglehet a legjobb 16, de ehhez az Internek le kell győznie a Shakhtar Donetsket. A vereség viszont biztosan azt jelentené, hogy a Real első alkalommal nem éli túl a BL csoportkörét. A tizenháromszoros BL-győztes jelenleg a csoport harmadik helyén áll, ez főleg annak köszönhető, hogy kétszer is kikaptak attól a Shakhtartól, akit a Gladbach 6:0-ra, majd 4:0-ra vert meg.
Az elmúlt években elég gyakran alakultak úgy az események, hogy a Real az utolsó csoportmérkőzésére kis túlzással már koktélozva, legjobbjait pihentetve lépett pályára, hiszen továbbjutása és csoportelsősége nem forgott veszélyben. Idén a madridiakra ki-ki mérkőzés vár, és komoly győzelmi kényszerben vannak.
A Gladbachnál persze jól tudják, a tabella némileg csalóka, a Real hazai pályán gond nélkül megoldhatja a továbbjutást, ezért extra teljesítményt kell nyújtaniuk, hogy megakadályozzák ezt.
„Az ilyen csapatok általában akkor a legjobbak, amikor nyomás alatt játszanak. Most ez a helyzet. Kitűnő teljesítményre van szükségünk, de bízom a csapatomban” – intette óvatosságra a Gladbach vezetőedzője, Marco Rose azokat, akik már elkönyvelték a Real kiesését.
Jelenleg a Real helyzete nem néz ki jól, de nem szabad elfelejteni, ha legyőzik a Gladbachot, és a Shakhtar nem hoz el három pontot az Inter otthonából, csoportelsőként jutnak tovább egy meglehetősen erős kvartettből.
picture

Real-Gladbach.jpg

Fotó: Eurosport

A madridiak fontos győzelemmel készültek a Gladbach elleni találkozóra. A hétvégén három pontot hoztak el Sevillából, így megszakították hárommeccses nyeretlenségi sorozatukat a bajnokságban, ahol mindössze a negyedik helyen állnak, hat ponttal lemaradva az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó Atlético Madrid mögött. Ha biztosítják a továbbjutást a BL-ben, azzal gyakorlatilag megmentik a szezont, s ez akár extra lendületet is adhat nekik az idény második felére.
A Real úgy készül, mintha döntőt játszanának. Az elmúlt években nem egy fináléban voltak érdekeltek, szóval a tapasztalat megvan, és azt is megmutatták már párszor, hogy kritikus helyzetekben össze tudják szedni magukat.
„Tudjuk, hogy ez egy rendkívül fontos mérkőzés. Úgy játszunk, mintha egy döntő lenne. A döntőket nem lejátszani, hanem megnyerni kell”- jelentette ki nagyon harciasan Casemiro.
A brazil középpályás megvédte Zidane-t is. A francia edző egyelőre élvezi a játékosok és az elnökség bizalmát, ezért nagy valószínűséggel a kiesés sem jelentené a menesztését, mindenesetre, egyes spanyol sajtóhírek szerint, meginoghat a kispad Zidane alatt, ha a Real nem rendezi sorait.
„Hogy mit mondok Zidane-ról? Azt, hogy történelmet írt, tavaly is két trófeát nyertünk vele. Sokszor fel sem fogjuk, mit hajtott végre. A csapat vele van, értékelem, hogy mit tett és tesz értünk”- nyilatkozta a brazil a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón.
picture

Zidane.jpg

Fotó: Eurosport

Jó hír a Realnak, hogy visszatérhet Sergio Ramos. A világbajnok focista felépült sérüléséből, melyet három héttel ezelőtt a spanyol válogatott Németország ellen aratott 6:0-ás demoralizáló győzelme során szedett össze, ahogy a Marca lehozta: „Ramos visszatér a döntőre.” A Gladbach edzője meg is jegyezte, Ramos visszatérése nagy előnyt jelenthet a Realnak: „Sergio Ramos egyik erőssége, hogy nagyon kellemetlen játékos. Minden ellenfél számára”- dicsérte a spanyol védőt Rose.Casemiro pedig egyenesen minden idők egyik legjobbjának nevezte csapattársát, akinek a védelem stabilizálása mellett, vezérként, a csapat feltüzelése is a feladata lesz.
A Borussia még sosem járt a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában, most egy pont is elég lenne nekik, hogy ezen változtassanak. A Bundesligában mindössze a hetedik helyen álló együttes az idei BL-szezon egyik leggólerősebb csapata, eddig 16 találatot szereztek, a védelmük azonban messze nem feltörhetetlen. A koncentráció sem feltétlenül tartozik a németek legnagyobb erősségei közé, a gólelőnyt gyakran nem tudják győzelemre váltani, mint történt ez a Real elleni hazai összecsapáson is, mikor kétgólos hátrányból egyenlített ki az utolsó percekben a Madrid.
Miközben a Real játékosai tudják, milyen egy mindent eldöntő mérkőzésen a legjobbjukat nyújtani, a Gladbach az elmúlt években gyakran visszafogottan teljesített fontos meccseken. Arról nem is beszélve, hogy egy vereség a Real ellen a Gladbach kiesését eredményezheti, hiába vezetik most még a csoportot. Nekik is van tehát mit veszíteniük.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés