Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Mbappe újabb rekordokat döntött

Eurosport
Eurosport

Publikálva 10/12/2020 - 21:19 GMT+1

A francia csatár csak az év végén lesz 22 éves, de így is sorra dönti a rekordokat.

Fotó: Eurosport

Kylian Mbappe eseménydús napokon van túl. A korábbi hetekben sok kritikát kapott a góltalan mérkőzései után, de végre megszerezte a 100. párizsi gólját a Montpellier ellen, majd a rasszista botrány miatt két napra nyúlt Basaksehir elleni BL meccsen ő lett a legfiatalabb játékos, aki eljutott 20 gólig a Bajnokok Ligájában.

A századik gólját mindössze a 136. meccsén lőtte Mbappe, ami szintén rekord. Ezzel a teljesítménnyel feljött a csapat örök góllövőlistáján a 4. helyre. A vezető Cavani 200 gólja sem tűnik annyira soknak, főleg, hogy a csapat tulajdonosa optimistán nyilatkozott Mbappe szerződéshosszabbítását illetően. A hétvégén a Paris SG tv-nek nyilatkozott a francia csatár:
„Már 2-3 meccse a száz gól járt a fejemben, talán túl sokat is gondoltam rá és ezért nem sikerült már egy ideje. Próbáltam csak arra koncentrálni, hogy segítsem a csapattársaimat és a végén nekik köszönhetem a gólomat is. Egy kijátszott helyzetet passzoltak vissza, nekem már csak az üres kapuba kellett gurítanom. Számon tartom a statisztikáimat, tudtam, hogy a századik gólom fog következni. Talán emiatt, de ez volt a legnehezebb. Nagyon megkönnyebbültem mikor végre belőttem, külön megtiszteltetés, hogy egy ilyen nagy csapatban, ilyen remek csapattársakkal érhettem ezt el. Amikor Párizsba igazoltam nem gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan meglesz a száz gól. Köszönöm a csapattársaimnak és a klubnak, hogy mindig önbizalmat adnak, akár jól megy a játék, akár rosszul. Hiszek benne, hogy még több gólt tudok rúgni és több gólpasszt is fogok adni a társaimnak. Meccsről meccsre jobban érzem magam, fizikailag is sokat tudok még fejlődni. Az, hogy elérjem a 200 gólt? Ki tudja, korábban a 100 is messzinek tűnt. Most még csak a következő meccsre gondolok. Három és fél éve vagyok itt, de már sok dolgon mentem keresztül. Remek, hogy ennyien támogatnak.” 
Természetesen egy ilyen mérföldkő elérése után minden újságírói kérdés a fiatal francia teljesítményére fókuszált, így többen is megszólaltak vele kapcsolatban. A csapat korábbi játékosa, az Inter Miami tulajdonosa David Beckham is a fiatal franciát dicsérte:
„Egy igazi álom lenne, ha a csapattársa lehetnék. A labdát csak elé kell tenned és ő be fogja lőni. Ami számomra a legnagyobb dolog, hogy milyen visszafogott, szerény személyisége van. Nagyon tehetséges, mégis a helyén van az esze is. Az, hogy ilyen korán elért ilyen eredményeket nagy dicséret, de nem csak neki, hanem a családjának és a szurkolóknak is.”
A csapat edzője Thomas Tuchel is megszólalt Mbappéval kapcsolatban és a szombati bajnoki utáni nyilatkozatából is látszott, hogy a Mbappéval kapcsolatos elvárások milyen magasak:
„Úgy látszik Kyliannak könnyű élete van, nem? Manchesterben jó meccse volt, de néha akkor sem vagyok elégedett vele, ha gólt lő. Nyugodt vagyok, ha róla van szó, biztos vagyok benne, hogy még sokat fog fejlődni, ha továbbra is ilyen keményen dolgozik. Ma csak gratulálni lehet, minden csatár számára nagy öröm, ha ilyen sok gólt lő. Remélem a Bajnokok Ligájában is sikerülni fog neki”
A német edző nem véletlenül emelte ki az európai kupát, hiszen ott Mbappe majdnem egy éve nem szerzett már gólt, 9 mérkőzésre nyúlt a negatív sorozata. A Basaksehir elleni csoportmeccs sajnos nem erről maradt emlékezetes, hanem a negyedik játékvezető rasszista megjegyzéséről, de ennek ellenére a francia csatár újabb rekordot döntött meg. Korábban Lionel Messi szerezte meg a legfiatalabban 20. BL gólját, 22 évesen és 266 naposan, de Mbappe még 22. születésnapja előtt belőtte a maga huszadikját. A csapategység ezen a meccsen is megmutatkozott, hiszen Neymar már a mesterhármasát biztosíthatta volna be, de mégis átengedte a tizenegyest, így sikerült a rekorddöntés francia csatártársának.
A párizsi csapat drukkerei aggódhattak, hiszen Mbappe es Neymar szerződése is 2022-ben jár le, de a tulajdonos, Nasser Al-Khelaifi optimistán nyilatkozott mindkettőjükkel kapcsolatban:
„Megkezdtük a tárgyalásokat mindkét játékossal. Természetesen a részletekről nem fogok beszélni, de magabiztos vagyok a hosszabbításukkal kapcsolatban. Mindketten szeretnének Párizsban maradni.”
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés